Tips, teknikker, Julestrikk

4. Søndag i Advent

Nååå nærmer det seg! Kjenner du hjertet hoppe over et slag når du teller hvor mange gaver som mangler eller er du av typen som hadde alt ferdig før sommerferien? 

Jeg er ihvertfall førstnevnte. I november gjør jeg et innhogg på ca 20%, og tenker så at jeg er godt i gang frem til jeg står på bensinstasjonen nedi gata, julaften kvart på fem, kjøper støvete konfekt og isskraper til alle mann og krysser fingrene for at de kan pakke inn i noe litt mer fancy enn en bollepose.  

I år er faktisk et snev verre enn vanlig også - jeg hadde storslåtte planer om å strikke til omtrent hele slekta, og det gikk ikke helt etter planen, så her kommer dagens første tips inn i bildet!

upload.jpg

Gavekort på Strikk

Nå kan julegavepresset fordeles utover hele året!

Strikkasløyfer

Strikkasløyfer

Det finnes utallige versjoner at strikkede sløyfer rundt om, men jeg har laget en som er litt ekstra kronglete for oss som elsker å fikle med teknikker. Til gjengjeld får den det gjennomførte uttrykket.

Jeg strikket hårsløyfe til tulla som fortsatt stort sett har kjempetynt babyhår, så den er litt smalere i størrelsen, og en litt bredere som tversover til bolla. Oppleggstallet må gå opp i 3 per pinne, så det er bare å leke seg.

Teknikker:
Dobbelt opplegg
Kitchener stitch/grafting (Husker ikke hva det heter på norsk - legg gjerne igjen en melding i kommentarfeltet hvis du vet det!)
3rsm
3mi1

Størrelse: Hårsløyfe (Tversover)
Pinne: 2 mm
Garn: Lykkesau 2 tr
Strikkefasthet: 32m/10 cm (mindre viktig, men merk at garnet har en tykkere stf så det skal strikkes ganske stramt)
Garnforbruk: ca 4 (6) g

Legg opp 12 (18) m på hver p med dobbelt opplegg. (=24 (36) m på p)
Strikk r rundt i 4 cm. Strikk 3rsm over alle m. (=8 (12) m på p)
Strikk 1 (3) omg r og øk 3mi1 over alle m (=24 (36) m på p
Strikk nye 4 cm rett rundt og sy sammen endene med kitchener stitch.

Surr garnet noen ganger rundt midten og sy fast endene. Sett inn en hårspenne, strikk eller andre festeanordninger på baksiden.

 
 

Mini Julevotter

Mini Julevotter

Mini Julevotter


Pompom & Tassles med gaffel

mini pompom
Julekalender_93.jpg

Pompom med gaffel

Til det lille juletreet, eller som ekstra innpakningswow.
du trenger:
1 gaffel
1 saks
1 nål
Restegarn

Julekalender_101.jpg

Tassle med gaffel

Det gjenstår vel nesten bare å ønske god jul - jeg gleder meg til romjulsstrikk og etegilder, flaks at strikk er så elastisk eh?

Tina