Gratisoppskrift, Guttestrikk, Barnestrikk, Julestrikk, strikketips, teknikker, Småstrikk

2. Søndag i advent

Ja det er onsdag. Typ 3 dager forsinket. Det ble rett og slett litt heftig å skulle drive butikk og lage et godt innlegg samtidig, spesielt siden minnekortet med alle bildene jeg hadde tatt fortsatt ikke har vist seg, jeg spår at det dukker opp rundt 15. Januar. Til gjengjeld har jeg funnet igjen et med bilder fra 2016, så alle teorier om at systemet mitt fungerer er nå kollapset.

IMG_20181212_124928_851.jpg

I går var det julebord så i dag har jeg susa rundt i huset i julepysj og julesokkene mine - oppskriften er splitterpine ny og ligger gratis under her. Nå er ikke julebord i strikkezilla design noen voldsomt folksom affære, men vi spiste meze, drakk prosecco, strikket, spiste brownies og så phantom of the opera, og det er faktisk en helt glimrende oppskrift på et julebord.


Nissesokk_43.jpg

Nissens Hyggesokker

Oppskriften er tå opp, så her følger video på dobbelt opplegg som du trenger til starten:


Strekkstrikken-LOGO-Ny-TRANSPARENT-hjertesymbol-og-tekst.png

Jeg har lyst å tipse om en kjempefint konsept som vi ble presentert for litt tidligere i høst, nemlig strekkstrikken. De strikker for egen regning, og selger plaggene uavkortet til inntekt for barnekreftforeningen. Plaggene oppgis med minstepris, men det er lov å strekke strikken litt ekstra og donere noe mer. For eksempel koster en barnegenser rundt 400-600 kroner som definitivt ikke er en upris. Så hvis strikkelista før jul kjennes litt uoverkommelig så er det veldig innafor å kjøpe noe herfra. Les veldig gjerne mer om dette tiltaket eller sjekk rett og slett ut www.strekkstrikken.no/produkter/julegavetips


Gavepose

Gaveposer

Jeg har lekt meg med å strikke små gaveposer av jutetråd, de ble immari fine! Jeg skal strikke sånn en million til, til julekalender, godtegaver, juletrepynt, gavepakking og så videre.
Du får kjøpt denne typen tråd på alle mulige butikker, clas ohlsson, maxbo, plantasjen, TGR, Søstrene grene og så videre. Den er litt herk å strikke med siden den må strikkes veldig stramt til gavebruk, men resultatet er knall.

Jeg brukte p 3,75 og har strikkefasthet som er ca 17 m/10 cm. Dette er selvfølgelig ikke viktig, bruk det du har.

Legg opp med dobbelt opplegg, 16 masker på hver pinne.
Strikk rett rundt i 10 cm. Strikk en omgang slik: 2 rett sammen, 1 kast, for hull til å træ båndet gjennom. Strikk 2 cm rett, og fell vrangt av. Hvis du bruker et mykere garn som ull eller bomull bør du avslutte med 2-3 riller for at ikke kanten skal rulle ned så lett.


Nisselapplue

Nisseørelapplue

Akkurat nå driver jeg å strikker (blant de tusen andre prosjektene) på en nisselue - det var et spontanopplegg første desember i julestemningens ånd. Jeg bruker ørelapplue som base men har hvitt på perlestrikken. Første forsøk er jeg ikke helt fornøyd med så skal bytte ut det hvite med dobbel tråd alpakka for litt mer fluff og varme. Hvite restenøster har jeg ihvertfall nok av. Planen var å få ferdig til begge barna menneh. Vi får se da. Neste år kanskje!


Oppskrift på Safranbrød/Lussekatter

I morgen er det Lucia, eller som jeg liker å kalle det: Lussekattdagen!
I den anledning vil jeg by på farmors safranbrødoppskrift, jeg fikk tak i denne i fjor og den er knall. og du? Gurkemeie er ikke et alternativ.

Safranbrød

100 g fersk gjær (evt 2 pk tørrgjær)
200 g smør
5 dl melk
2 dl sukker
1 ts salt
1-2 g safran (støt i morter med litt av sukkeret hvis den ikke er i pulverform)
16-18 dl hvetemel
Rosiner til pynt
egg til pensling

Smuldre gjæren i en bolle
Smelt smøret i en kasserolle, hell i melk og safran. Varm til 37 grader.
Hell blandingen over gjæren og rør så den løser seg opp.
Tilsett sukker, salt og mesteparten av hvetemelet.
Elt deigen smidig.

Hev i 30-40 min

Bak ut deigen i ønsket form, f.eks lussekatter og dekorer med rosiner.

La etterheve i 20-40 min.

Stekes i 5-10 minutter ved 225-250 grader for boller
og 15-20 min ved 200-225 grader for større brødPS: 16.12 er postens frist for å garantere at pakkene kommer frem til jul. Så gjør ferdig netthandlinga nå!