Småstrikk, Gratisoppskrift, Julestrikk

1. søndag i advent

I håp en en hyggelig adventstid med masse kreadager tenkte vi å by på en liten adventskalender til deg!
Hver søndag kommer et innlegg med litt forskjellig av oppskrifter og kos.
Oppskriftene ligger gratis ut desember, noen vil gå tilbake til betaloppskrifter i Januar.

Først ut er polkagrissokkene! Fine i jula - og ellers. Jeg har brukt spælsaugarn fra Rauma, litt stivt men bonusen er at det ikke trenger nylonforsterkning. Og så sarte tær har ihvertfall ikke jeg :P Ellers kan du bruke for eksempel Big Sterk fra DSA for kosesokken. Enkel timeglasshæl, glattstrikk og striper så disse går fort unna!

Garn i gave

Det blir jo ikke bedre enn å få garn i gave, og kanskje spesielt noe ordentlig lekkert og håndfarget noe. I tillegg er dette en knall unnskyldning for å fylle opp ditt eget lager gjennom høstens strikkefestivaler, og så heller gi vekk de hespene du ikke ble helt komfortabel med. Gjenbruk er lov, og lekkert garn er skikkelig snadder å få i presang!

håndfarget Knitorama mohair

håndfarget Knitorama mohair

Nisselue til småtroll

Jeg elsker hvor kjappstrikka lillenissens lue er, og selv om den opprinnelige lua er strikket med pelskant rundt ansikt og hals så har jeg strikket flest ensfargede. Spesielt den grå som blir litt mer låvenisse syns jeg er nydelig.

Lua er ganske så tykk med 12 m/ 10 cm så det er kanskje ikke det garnet man har mest av hjemme, men det går an å legge mange tråder sammen for å fylle ut godt og få et spennende spill i lua. Det står på planen så jeg deler et bilde hvis jeg kommer så langt!

Lillenissens lue er opprinnelig i Lille Bolles Strikkebok.

Klassisk Vest til mini

Også fra Lille Bolles Strikkebok - denne vesten har reddet antrekket så mange ganger at det nesten er flaut å tenke på. Selv olabukser får en oppsving med vest til.

Hvis du bor i noenlunde nærheten av Oslo (eller kjenner at du fortjener en husmorjulegaveshoppingtur) blir det gode muligheter for å finne fine julegaver på pop-up shopen vi skal ha 3-9.12 også! Vi har fått med oss garn og fine ting fra så mange flinke folk i tillegg til våre egne produkter så dette blir utrolig bra.

Håper du får en rolig adventstid med masse tid til å slappe av og slenge beina på bordet. Som en oppmuntring til å gjøre nettopp det får du med mammas kakaooppskrift, denne er tykk og fyldig og veldig enkel å lage.

En stor kopp kakao:
3 dl melk
2 ss original kakaopulver
1 ss sukker
1 ss vann

Krem:
Pisk kremfløte med litt vaniljesukker til krem
(og lag ditt eget vaniljesukker ved å putte vaniljestang og sukker på et glass. Så mye bedre)

CYL-koppen
139.00
Farge:
Quantity:
Add To Cart