Festivaler og Foredrag, Tips

Pop-Up Shop 2018

Tilbakeblikket til 2018 kommer ikke langt uten å treffe pop-upen. Shitbanditt så gøy det var!

På toget på vei til TRDstrikk i starten av november fikk jeg nemlig et innfall. Popupshop! det er gøy det! Siden Strikkernes julemarked var avlyst var det plutslig et hull i kalenderen, og pustepauser kan vi ikke ha noe av, så Veronika ga sin velsignelse.

Popupshop er så mange ting. Felles for de alle er at det er over en kort periode.
Det kan være et lite bord i en annen butikk noen timer, eller et lite lokale du leier i noen dager, eller en uke i et 200 kvm stort mekanisk verksted.

Jeg trenger kanskje ikke påpeke det, men vi gikk for sistnevnte.

pop-up_facebookevent2.jpg

Den observante leser vil registrere at det var ganske nøyaktig en måned fra innfall til gjennomførelse. Elsker deadlines, og gurimalla som vi jobba. Heldigvis fikk vi rask respons på lokalet, så det var mulig å invitere samarbeidspartnere først. Tidsnøden gjorde også at vi fikk litt mindre frie rammer å jobbe med, noe som kanskje var likegreit. (Hvor lang tid tar det med skjenkebevilling? Kan vi lage cafe? Skal vi finne en stor aktør som vil dele lokalet eller trekke frem mange mindre? Skal vi drive det alene eller sammen med andre? Skal vi holde kurs? Strikketreff?)

Vi landet tilslutt på å samarbeide med mange små aktører og drive popupen selv - og med stort hell om vi må få si det selv. Utrolig gøy å få trekke med oss så mange bra initivativ, håndtverk og ideer. Stikkordet var småskala, små bedrifter med store ambisjoner, og vi er så takknemlige over de supersporty damene (og Karl) som sa ja på så kort varsel til noe ingen ennå visste helt hva var.

Se bilder fra popupen i galleriet her, og les mer om hvem som var med nedover.

Vi er utrolig takknemlige for alle som kom innom, alle som heiet på oss, delte info, handlet, og generelt gjorde dette mulig. Dere er med på å holde liv i så mange drømmer!


Linegarn

Line holder til utenfor Bergen og bruker den norske naturen for å finne materialene til å farge garn med.

Få ting er så delikat som plantefarget garn, det er nesten til å spise opp!

Bare fargeprosessen tar åtte til ti timer - per hespe! Og det er etter at planter er sanket. Her snakker vi deilig lammeull proppfull av mange timer kjærlighet.

IMG_20181130_105115_428.jpg

The Happy Little Dye Pot

Oslobaserte Aina er like fargerik og glad som garnet sitt, vi holder en knapp på at hun farger sin egen personlighet hver gang.

Aina har alltid masse spennende på gang

i grytene sine med sprudlende farger på herlig luksuriøse garnbaser, man kan tross alt aldri få nok glitter og silke.

Hun farger også fiber til spinning, og holder kurs som mosaikkhekling og nålebinding.

DSC_0759_1 (1).JPG

Telespinn

Telespinn er et lite, miljøvennlig spinneri med butikkutsalg på gården Midt-Svartdal i Seljord i hjertet av Telemark. De produserer eget garn og tar i mot fiber for leiespinning.

I motsetning til vanlig ull er mohairfiberen glatt og tynn. Siden den har en glatt overflate, krymper den ikke og er veldig glansfull. Dette gjør også at plagg laget av mohair klør lite og er svært behagelige og luftige å ha på seg. Den tynne fiberen kjennes silkebløt ut og er svært varm

IMG_20181130_105115_425.jpg

SeeMe

Damene bak SeeME er to av de dyktigste som finnes, med en beundringsverdig visjon om at reflekser skal være kult å bruke - for alle! Vi plukket ut et lite utvalg fra katalogen deres spesielt for anledningen.


Knitorama

Ida elsker å leke med nye farger og kombinasjoner, og farger alt garn selv.

Rene, semisolide farger er Knitoramas kjennetegn, presentert på baser av merino eller mohair.

Solidmerinoen er nydelig myk merino som er nylonforsterket og kan vaskes i maskin - perfekt til småbarnsforeldre.

knitorama_21.jpg

Savannen Interiør

HappyBaskets er håndflettet i Senegal av strå og plast. Perfekt til strikkekroken.

IMG_20190104_204957_177.jpg

Arctic Yarns

I Narvik finner du Emilie som farger garn og strikker for å holde seg varm. Da mengden egenfarget garn ble for stor for eget bruk slapp hun de herlige fargene, og tøffe kontrastene ut i verden.

Arctic yarns er både syrefarget merinoull og norsk ull. Den norske ulla er fra Hillesvåg med kvaliteter vi kjenner derfra.

Arctic Yarns_36.jpg

Canelo Decor

Vi jobbet med Carina bak Canelo Decor i fjor - og siden dette er den villeste, råeste julepynten så vi oss nødt til å bli forhandlere for en uke.

_DSC0015.JPG

Kate Sin Design

Norway Kate, eller Kate sin design har farget garn i over 12 år! Kate farger alt garnet selv og holder til like utenfor Trondheim.

Hun begynte å farge med amerikansk saftpulver, men farger i dag med syrefarger. Merinoulla kommer fra Sør-Amerika og er mulesingfri.

DSC_9512.JPG

Karl Hermansen Art

Karl er en begavet multikunstner som har tegnet og malt siden han var bitteliten. I tillegg til billedkunsten jobber han skulpturelt med modelleringsleire og andre materialer.

20181208_120317.jpg

Lykkesau

Lykkesau er Katrines lille økologiske garnmerke, hun holder en liten hobbyflokk med sau i Härjedalen og produserer en liten porsjon 2- og 3-trådsgarn hvert år,

Lykkesauene lever økologisk og går ut og inn som de vil hele året. De får kun gress som ikke er kunstgjødslet og garnet spinnes med økologisk spinnolje. Det ufargede garnet er 100% økologisk svensk villsaublanding fra lykkelige sauer.

Siden noe av garnet var forsinket til popupen har jeg fått lov å bli Katrines eneste forhandler!


NinaPetrina

Fredagen hadde vi storfint besøk fra NinaPetrina som hadde signingsferd med sin nye bok, strikk med gradienter.

IMG_20190104_204930_311.jpg

Og tusen takk til Oslo Strikketreff som vi fikk være vertskap for på torsdagen <3


Ved hemningsløs utnyttelse av venner og familie tok det ca 20 timer å rigge popupen opp - og rett over 4 å plukke den ned igjen.

IMG_20190104_210300_289.jpg

Vi har et lite håp om å gjenta suksessen oktober 2019 - bare følg med ;)