Antrekksinspirasjon, Barnestrikk, Guttestrikk, Gratisoppskrift, Tips

Guttegarderoben

I dag har det vært full gjennomgang av bollas klesskap, alle størrelser er dobbeltsjekket, single sokker er kastet og skjorter jeg ikke husker sist ble brukt forberedes på utflytting. I samme slengen pleier jeg å leke med klærne og sette sammen antrekk, når jeg først har alt oppe og fremme på en gang, sånn for litt ny inspirasjon til hvordan de kan brukes og for å lete etter “hull” - hva trengs?

Bolla er 4 år men stor for alderen, bruker nå 5-6 år, 110/116, så vi sluttet med de mest babyaktige plaggene allerede rundt to år. Men seler, shorts, strømpebukser, kinakrager og fine knapper lager en veldig fin garderobe allikevel synes jeg.

Jo - og selvfølgelig er ingenting her forbeholdt gutter, og det meste skal tulla skal arve etter storebror. Men det er altfor lite inspirasjon som passer like godt på begge kjønn, og enda mindre som faktisk er inspirerende for oss guttemammaer.

Jeg legger linker til alle strikkeoppskriftene nederst i innlegget, hvis du lurer på garn/fargekoder så bare spør.

Tullebollebukse

Tullebollebukse og Skogbuff, samt selvfølgelig de råfine bremluene. Genseren er ny, og jeg liker veldig godt hvordan den rødburgunder høstfargen passer inn med mange av favorittene i klesskapet. Sånne litt støvete toner som buksa og genseren blir alltid bra sammen!

Liten enkel shorts

Dette er et veldig typisk selskapsantrekk hos oss. Shorts, strømpebukse (jeg ga opp knestrømper for lenge siden på denne hoppefrosken her) og skjorte med kinakrage. Veldig enkelt og greit, og ikke altfor varmt. Skjorten har blågrå striper, så jeg valgte kalde strømpebukser og rustfarget lett liten shorts for litt kontrast.

bestefarsvest

Veldig ofte er gutteplagg veldig mørke, sikkert fordi det er praktisk. Men det er så fint med litt hvitt og pasteller til gutta også!! En enkel genser under vesten (og vesten kan skjule gamle selskapssynder på en hvit genser) med strømpebukse og en linshorts til, så er det lekevennlig og staselig. Perfekt til formiddagsselskap og bursdager.
Bestefarsvest

DSC_0556.jpg

Cafèdate med mamma. Definitivt! Elsker høstfargene sammen, og meleringen i ullgenseren skjuler kakaoflekker.
Felixgenser, Liten enkel shorts, skogbuff og ribbestrikka lue.

Fridatights

Finstas i barnehagen er liksom likegreit å gjøre lekevennlig. En shorts i litt knallere farger, fine strømpiser og en enkel genser.
Dette skulle bli en Fridatights, nå er det en Fridashorts.

DSC_0570.jpg

Dette er sånn jeg elsker guttepentøy. Veldig tradisjonelt med grått, hvitt og rødt, og litt grov ull. Dette er veldig julaften og 17.mai for meg. Dessuten er det å ha noen nøytrale grå strikkeplagg helt gull verdt hvis man syns det er litt gøy å sette sammen antrekk til barna.
Liten enkel shorts, Strikkezillas strikkesokker med ekstra langt skaft og bremlue (jakken er strikket på frihånd)

mønstershorts

Kanskje en dag til våren? Her har shortsen farge fra både halsen og genseren, så tilsammen blir det veldig harmonisk selv om shortsen i seg selv er ganske heftig. Fridagenser, mønstershorts og halsloop.

DSC_0591.jpg

Varme jordfarger, frisket opp med det hvite. Her skulle jeg gjerne hatt en lysere genser til, det er littebitt tungt med den mørke brune. Eller så kan vi bruke en lysere jakke.
Jordbærbukse, Felixgenser, Ribbestrikka Lue og Dyrevotter - snartsnart kan vi gå ut og leke uten vinterdressen på!

barnehagestrikk

Selvfølgelig går ikke ungene superstæsja opp i barnehagen hver dag - spesielt siden det ofte er pappan som kler på. Stort sett er joggebukse og en lett strikkegenser med mye bomull løsningen, og det kan også være veldig fint!
Løvetanngenser, Fridagenser, genser uten navn og nok en Fridagenser


Og hvilke hull fant jeg? Jo:
Farger: mer lys grått, skifer, sennep, rødt & burgunder

Baklommeshorts (sennep eller skifer?)
Emblagenser (rød/burgunder, hvit & grå står på lista!)
Votter (gule selbu, røde revevotter, grønne ullungenvotter, gule tovavotter)
Jakker (ny eikejakke?)
Bukser (grå/burgunder persbukse på planen!)
Fridagenser (Strikker en i året, de er så kjekke. Kanskje en lys gul til sommeren)
Vranggenser (Skifer?)

Kommer jeg til å strikke alt? Neppe. Men jeg har garn til å starte på endel så det er ganske bænkers!


Skogbuff
0.00

Oppskrifter som også er i Ullungenboka:

Fridagenser
45.00

Oppskrifter som også er i Lille Bolle boka:


Oppskrifter som også er i Lille Tulla boka:

Felixgenser
45.00
Dyrevotter
50.00
Fridatights
45.00