Antrekksinspirasjon

Sorte Får Bremluer

Tidligere i høst kom jeg over noen av de fineste luene jeg noen gang har sett. Og de var tilogmed norskprodusert! Jeg var stupforelsket og såklart jeg måtte ha de.
Jeg har ventet utålmodig og i spenning og nå er de altså her! på plass i nettbutikken og på barnas hoder. Og begge ungene likte de med en gang, det tror jeg er det største komplimentet en lue kan få.

Bolla har på en 50/54 størrelse, fargen spett 02, han er 4 år med 52 i hodeomkrets. Knytingen strammes i nakken så størrelsene holder lenge.

Bolla har på en 50/54 størrelse, fargen spett 02, han er 4 år med 52 i hodeomkrets. Knytingen strammes i nakken så størrelsene holder lenge.

Sorte Får vinterbremluen er ikke bare vakker å se på, 
den har en spennende og viktig historie bak seg.
Bremluen er laget av VARP & VEFT i Sandnes, etter flere års utvikling av norsk ubehandlet gråsauull.
Ullen i ytterlaget er produsert av grå trøndersau som ble ble klippet høsten 2016, levert via Raselaget for Grå Trøndersau, finsortert for hånd etter kvalitet og farge av kyndige hender og trenet blikk ved minispinneriet Selbu Spinneri, vasket og spunnet til tynt og delikat enkeltgarn ved Hillesvåg Ullvarefabrikk og vevet til den skjønneste jacquardvevnad ved KRIVI Vev. 
Bremluen har isydd vann/vindsperre med pustende egenskaper og er fóret er med økologisk, ubehandlet ullfleece (GOTS-sertifisert økologisk) 
Bremmen er laget av cognac-farget lammeskinn fra lokale gårdsbruk.

HELNORSK ullvare med andre ord

Varp&Veft Bremluer

Drivkraften bak det hele er Carina Sandsmark Øvestad som i 2013 først lærte om den dårlige utnyttelsen av ulla til de gamle sauerasene i Norge. Siden da har hun fått til en helnorsk tekstilkolleksjon i lett jacquardvevnad fra Grå Trøndersau ull.


Denne ulla har forholdsvis tynne og myke fibre, og er derfor utnyttet til lette stoffer med godt fall, der sauens naturlige fargespill er bevart gjennom håndsortering av ulla. Verdien i å bevare det særegne og det autentiske gjorde det også viktig å bevare produksjonen norsk og så lokal som det lar seg gjøre. 

Er du ikke enig i at dette et fantastisk konsept? Og superfine gaver til dåp/navnefest, jul og så videre.

Det er ikke mange av hver størrelse og det tar et stykke tid å bestille nye, så ikke vent for lenge hvis du har en favoritt.

Sorte får Bremluer
Sorte Får Bremluer