teknikker, strikketips, Tips

Bølgeskvulp

DSC_0986_1.JPG

Bølgeskvulpstruktur er en utrolig lekker og superenkel struktur å lære. Den lager kjempefin effekt og er mye brukt i de oversized genserne som er så populære nå. Nina Granlund Sæthers "Setesdal Love" har en superlekker blondekant med denne strukturen nederst på genseren, og selv har jeg brukt den på et babyteppe fra Pickles.

bølgeskvulpdiagrammet.png

Dette er en variant med 6 (åpne) økninger og 3+3 fellinger. Du kan variere strukturen med for eksempel å vri kastene så de lukker seg og ikke skaper hullene i mønsteret, strikke alle pinnene rett frem og tilbake så du får en rillestrikket struktur imellom, og selvfølgelig fler eller færre økninger og fellinger.

Den venstrelente fellingen jeg viser på videoen er en av tre typer.
(1 løs av, 1 rett, trekk den løse over)
Det er ingenting i veien å bruke en av de andre to:

På første video kommer jeg rett fra tre dagers hyttetur. Men ingenting så gæli at ikke pudder og tørrshampo redder dagen :D Og det er første forsøket vårt med greenscreen! Nå slipper vi å rydde hele butikken hver gang vi skal ta ett opptak, og kanskje jeg kan få en frisøndag innimellom, og så vi håper å ha litt raskere tempo på filmingen nå. Men selvfølgelig skal vi være mest i butikken fortsatt ;)