teknikker, strikketips

Å felle inn mot..

Dette er et sånt uttrykk som man møter på ganske ofte i strikkeoppskrifter, og ikke sjeldent uten videre forklaring. Men hva betyr det egentlig?

Fellinger kan lene seg mot høyre, eller venstre. Å felle inn mot' betyr at fellingene lener seg inn mot for eksempel en markør eller en skjøt. Under ermer når man strikker ovenfra og ned er det for eksempel vanlig å felle inn mot en markør. En raglanfelling har også ofte fellinger inn mot markørene.

Men hvordan lager man så disse høyre- og venstrelente fellingene? Og er det egentlig så viktig?

En høyrelent felling er en normal 2 rett sammen.

En venstrelent felling har flere varianter, f.eks vridd rett sammen, ssk (slip-slip-knit) eller ved å ta første masken løs over, strikke en og trekke den løse over den strikkede.

Hvilken av disse fellingene du bruker, og om du må bruke høyre- og venstrefellinger eller kan holde deg på 2 rett sammen hele veien, det er et rent estetisk spørsmål. Det blir riktig uansett. Medmindre du strikker i en struktur, men det er en annen historie.

Jeg personlig foretrekker å ha med både høyre- og venstrelente fellinger, og da bruker jeg ssk, men jukser litt med vridd rett sammen under ermer av og til.