Hvor kommer det fra alt sammen?

Hvor henter du inspirasjonen fra? Er det flere som spør om. Og jeg skal prøve å svare, på en langtekkelig måte.

Jeg strikker og designer nesten bare utfra hva jeg og ungene trenger. Jeg blir inspirert av garn og farger, av hverdagen, nye teknikker jeg lærer og av årstidene.

Strikkezilla

Noen har arkivskap, andre bokhyller og biblioteker. Jeg ser på strikkedelen av hodet mitt som en stor ballbinge. Alle ballene representerer et element eller et behov. For eksempel har vi en ball som er raglan, en ball er 22/10 strikkefasthet, en annen er superwashgarn, en er smartgarn, en er ribbestrikk, en er fletter, en for pinne 3,5, en er genser, en er slitestyrke, en er korte bein, en er grønn, en er en oppskrift jeg har, en er voksenstrikk, en for bolla trenger bukse, en er et garnnøste jeg har hjemme, og så videre og så videre. Det er en ganske stor binge. Og klart jeg kan bade i den.

Det er en slags rangordning hvor ting jeg tenker på og trenger kommer nærmere toppen hvor de er lette å få tak i, og det jeg ikke trenger eller bruker ligger lengre ned. Blonder- og sjalballen ligger for eksempel veldig nærme bunnen.  Flerfarget mønster frem og tilbake ligger på bunnen sammen med strikkefastheter over 30.

Noen av ballene henger sammen i klaser, det er utgangspunktet for ideer. De oppfører seg som baller, som for eksempel "tulla trenger ny tykk lue i vinter" "dette garnet på pinne 3 er perfekt til en bukse"  Når idèklasen blir stor nok får den en pose. 

Langs kanten henger alle posene. Oppi posene henger halve, kvarte og ferdige ideer.
Akkurat nå har jeg for eksempel en pose som inneholder "en sånn ribbestrikket luftig struktur med noe norsk ull, praktisk, med litt vintagefølelse, icordkant" og så ligger alle ballene for garn jeg har hjemme som kanskje kan passe sammen med det.

Garn med plan

En annen pose er "Sånn som jeg gjorde med 17.Maijakka, men med striper” og så garn nok til tre jakker såklart. Det er ganske nærme pinnene nå.

17.maijakka

Enda en er den ferdigstrikka ullgenseren jeg må skrive oppskriften til. Før den er helt ferdig blir den i pose. Så går den over til å bli en ny ball med oppskriften, og en med plagget i tilfelle jeg skal strikke noe som passer til .Og selvfølgelig en for eventuelt restegarn. og kanskje noen med erfaringer.

Blånejakka

Håper det ikke bare er jeg som har visualisert hodet mitt såpass, vil gjerne høre om andre måter å forestille seg kreativitet på!