Festivaler og Foredrag

Oslo Strikkefestival

Endelig! Det tredje året med Oslo Strikkefestival fikk jeg tid til å være med! Første året jobbet jeg lørdagsvakt på Nøstet Mitt, andre året hadde Berit på Fru Kvist dratt til Kina og etterlatt meg en butikk å forkjæle, men i år! Skulle jeg jobbe på festivalen.

Jeg holdt tre workshops i løpet av helga - Klipp i Strikk, Raglan ovenfra og ned, og introduksjonskurs i mønsterstrikk. Veldig hyggelige kurs med fine folk og god stemning alle tre.

Selvsagt skulle jeg dele masse fine bilder fra festivalen. Det rakk jeg rett og slett ikke.

Men hallo. Vi var jo alle der av en årsak - GARN!

20171022_222346.jpg

Mildt sagt var det ganske kaotiske tilstander - Oslo Folkemuseum hadde rett og slett ikke tatt Oslo Strikkefestival på alvor da de anslo 4000 mennesker. I tillegg er folkemuseet vant med at besøkende handler og deretter drar igjen - ikke at de vil sitte og strikke plass til nyervervelsene! Markedsplassen kunne med fordel vært, tja? 4-5 ganger så stor? 
Museet la seg ganske flate, og allerede søndagen var det gjort endel forbedringer (de frivillige fikk maten de var lovet, for eksempel)

Ruter hadde heller ikke tatt strikking på alvor - og stilte med helt vanlige lørdags- og søndagsruter. De vet bedre til neste år for å si det sånn.

Men altså. Hele festivalen er planlagt av TO ildsjeler. De HAR fått til fantastiske ting - og når de nå blir hørt ordentlig til neste år, så bør det bli ganske så fantastisk. Så kanskje vi kan ønske oss en hel uke med garn og gøy til OSF 2018?

Men! Garn!

100% Skotsk Lamull, 100 g/650 m

100% Skotsk Lamull, 100 g/650 m

Danske G-uld var et av mine (og mange andres) hovedmål for helgen - De plantefarger alt garnet sitt, og nyansene er bare forbi fantastisk. Jeg har aldri vært så rådvill ved noen garnbod, for selv om jeg ikke nådde frem til kanten av godsakene før på søndag var det MYE lekkert igjen.

Jeg landet på 6 hesper med Skotsk lamull - to ufarvede hvite, et gult farget på reinfann/perikon, et grønt av reinfann/indigo, et grågrønt av valnøtt/indigo og et terracotta av valnøtt. Egentlig plukket jeg ut de grønne som et par, og den gule og terracottaen sammen, men tilsammen ble de alle så fine! Jeg tenker kanskje å holde tråden dobbelt og strikke en jakke/kofte? Sånn på sikt? Totalt er det 650 meter * 6 = 3900 meter, så jeg kommer et stykke.

100% extra fine merino, superwash, 100g/212 m

100% extra fine merino, superwash, 100g/212 m

Tweedy Todd var også på ønskelista - og jeg fikk nappet med meg 2 grønne nøster av tweedgarn. Bukse til tulla kanskje? Og 3 hesper med olivenfarget "helskrudd DK" som kan bli en råfin genser til bolla - sånne farger går så fint til øynene (og garderoben) hans!

I tillegg fikk jeg faktisk skravla litt i noen minutter - og jeg tror jeg er litt forelska i de damene - SÅ tøffe! Og dessuten så har de muligens noen av instagrams fineste garnbilder.

100% extra fine merino, superwash, 115g/200 m

100% extra fine merino, superwash, 115g/200 m

IMG_20171023_162802_818.jpg

Fra Vestlandet kom Spøtegarn snikende og delte ut smaksprøver på handfarget garn - dessverre har de glemt å skrive på hvilken base de har farget på, men jeg gjetter kanskje en superwash merino sokkebase? 

Fullt kaos - fulle bord - fulle poser - fulle køer - fulle kurs - er det ikke gøy at så mange deler hobbyen din? Tenk så utrolig mye kult som skjer med garnverdenen når så mye spennende aktører får muligheten og rom til å blomstre - vi heier på Tone og Katie og håper de får nok plass til alle visjonene sine neste år <3