Guttestrikk, Barnestrikk

Guttestrikk - et feministisk svik?

Lille Bolle - Strikk til gutt 0-12 år. Ganske forklarende og uskyldig syntes jeg, og deilig for oss guttemammaer med en ny bok å strikke av.

lille-bolle_forside.jpg

Den gang ei. Kjønn provoserer, og at jeg kunne finne på å kalle en bok for en guttestrikkebok når det så åpenbart var klær som kunne brukes av alle barn, det er det mange som har mye å si om. At det på baksiden av boka står at alle klærne passer kjempefint på jenter også, hjelper lite

Jeg håper at kritikken over mitt valg om å lage en guttestrikkebok er ren uvitenhet; hvis du strikker til gutt så har det lenge vært lite utvalg selv om det de siste årene har blitt veldig forbedring.  "Gutt" i denne sammenhengen står egentlig for "Denne boka inneholder ikke kjoler, skjørt, boleroer og blonder" - Jeg vil ikke kalle den for en strikkebok til barn fordi en strikkebok til barn alltid inneholder en overvekt av plagg som få guttemammaer er interessert i å strikke. "En kjønnsnøytal strikkebok 0-12 år" er et alternativ.  Menneh.

_DSC0228.JPG

I Lille Bolle er alle plaggene fotografert på min sønn. Det er min sønn som er lille bolle, og det er hans strikkebok, hans garderobe. Han skal få lov å være en gutt, og ikke kreves til å være teoretisk kjønnsnøytral, fordi han ser ut til å trives med å være en gutt. Har han lyst å bli kjønnsnøytral, jente, isbjørn eller variasjoner over dette senere så ordner vi det.

_DSC01301.JPG

Alle plaggene er oppkalt etter barn og halvvoksne rundt meg, og dermed er "guttestrikken" fylt med navn som "Emblajakke" "Fridadrakt" "Sofiegenser" - til total forvirring for blant annet forlaget. 

LILLE_~1-3.jpg

Jeg trodde rett og slett at ikke "guttestrikk" avskrekket jentemammene så voldsomt. 

Og ja. Begge ungene skal lære seg å strikke, selv om de ikke trenger å like det.