Festivaler og Foredrag

Garnbonanza på Bergen Strikkefestival

Bergen strikkefestival er kanskje en av favorittfestivalene mine. Mulig jeg har inhabil fordi jeg er så utrolig glad i Bergen som by, reisen over fjellene, og de fantastiske historiske omgivelsene, men festivalen i seg selv har en så deilig stemning, hvor alle er så glade og blide og nysgjerrige. Jeg er litt misunnelig på de som kan bare være med på festivalen, så i år tok vi enn litt lengre tur så vi rakk å besøke Hillesvåg Ullvarefabrikk (FOR en opplevelse! Jeg har tapetsert sosiale medier med bilder og skal garantert blogge om det også!) og lunsje med venner og familie før arbeidshelgen satte i gang.

Hittil i år har jeg vært forholdsvis blyg på garnkjøpefronten - hode og garnskap har vært fullt og tiden for knapp til å få ordentlig god tid til å kikke på de forskjellige markedene - så nå kunne jeg ta den helt ut med god samvittighet (Og Veronikas eh, kanskje ikke velsignelse men ihvertfall aksept)

Jeg og Kamilla landet på nesten 6 kilo garn tilsammen. #sorrynotsorry

Jeg og Kamilla landet på nesten 6 kilo garn tilsammen. #sorrynotsorry

Rauma 4 tr Spælsaugarn natur (601) og Rød (624)

Rauma 4 tr Spælsaugarn natur (601) og Rød (624)

Vi kom til Bergen torsdag ettermiddag, og hadde vel vært der en halvtime før første garnkjøp var gjort. Husfliden i Bergen sentrum er nemlig en helt uimotståelig butikk

I sommer strikket jeg spælsausokker til meg og mannebeinet og har vært utrolig fornøyd med så varme de er, og slitestyrken er på topp nå som sålen er tovet litt, så jeg tenkte å gå løs på et nytt par sokker til meg selv - kanskje til jul?

Hillesvåg Tinde naturgrå (2115) marineblå (2133) og petrol (2105)

Hillesvåg Tinde naturgrå (2115) marineblå (2133) og petrol (2105)

Torsdag kveld fikk vi vite at Tittinngarn skal kjøre en samstrikk på Emblas mamma i januar, så alle tre kastet seg på! Spesielt med tanke på at vi skulle til Hillesvåg neste morgen.

Måtte vente litt på den grå i fabrikkbutikken fordi de måtte snurre opp hespene til meg. For en service og følelsen av ferskt garn!

Hillesvåg Norsk Villsau mellomgrå (70 grå) og mørk brun (4)

Hillesvåg Norsk Villsau mellomgrå (70 grå) og mørk brun (4)

Villsaugarnet har jeg siklet på siden Hillesvåg først annonserte det - og da jeg stod i butikken og holdt det i butikken kom jeg opp med et nytt design på voksengenser som som det kan bli! Det blir awesome og jeg har lyst å legge opp med en gang.

Poppyfibers plantefarget garn. Bøk “gnist” (88 - coreopsis, granateple og sorghoum) og Lind sokkesett “kirsebærblomst” (117 - lac og granateple)

Poppyfibers plantefarget garn. Bøk “gnist” (88 - coreopsis, granateple og sorghoum) og Lind sokkesett “kirsebærblomst” (117 - lac og granateple)

Jeg har fulgt poppyfibers_jannicke på instagram en god stund og siklet på garnet hennes lenge, spesielt da jeg plukket ut garn til tynne barnehagefavoritter, så da jeg så at Norwegian Spirit skulle ha det med seg ble jeg veldig lykkelig.

Sokkekitet skal få bli til tynne strikkezillas strikkesokker til meg selv (jepp, det betyr ny oppskrift)

Bøkhespet har 400 meter, så jeg tenker en genser (tynn løvetann?) eller en prinsebluse (prinsedrakt men avslutter med en perlestrikket kant istedetfor kile og benåpning) til tulla. Må bare se hvordan jeg liker strikkefastheten. Uansett haster det ikke for klesskapet hennes er FULLT.

Museumstvinn/Festivaltvinn “Solskinn på strikkeloftet” og “Kvitmelert/Ullaloftet” (11C)

Museumstvinn/Festivaltvinn “Solskinn på strikkeloftet” og “Kvitmelert/Ullaloftet” (11C)

Festivaltvinnen fikk jeg ikke med meg i fjor og har arvet siden så her kastet jeg meg over det.

Garnet er kamgarn fra Hillesvåg som er tvunnet på museet på en tvinnemaskin fra 1934, og nyansene er nydelige. Det guleste hespet har tre tråder i forskjellige gulfarger og det lyse har to hvit og en lys gul. Jeg har hatt akkurat de fargene i bakhodet i et år så selv om jeg skulle prøve å ligge unna gult og heller kjøpe blått og petrol, så, eh. ja.

Planen er ikke helt klar men jeg tenker noe til bolla siden han er glad i gult og trenger mer lyst i klesskapet sitt. Det er sånn sirkus 400 gram tilsammen, eller 1000 meter så jeg kommer et godt stykke på vei i stf 23/10. Mulig det er et prosjekt som flyttes til våren, både Linneagenser og Eikejakke har riktig strikkefasthet så jeg tenker i den retningen (for nå)

Flokeriet plantefarget Ask 25 g kaker.

Flokeriet plantefarget Ask 25 g kaker.

I fjor fant jeg en hel kurv med små plantefarga bunter - og jeg har angret som en hund på at ikke jeg tok med meg hele kurven og løp. Så i år ble det helt bonanza. Jeg tenker mønsterfarger på en lekker kofte. Om en tre års tid når idéen er ferdig modnet.

Linegarn, 100% Lamull. Krapp, Krapp & Reseda og Reinfann & Krapp

Linegarn, 100% Lamull. Krapp, Krapp & Reseda og Reinfann & Krapp

Linegarn var et nytt bekjentskap for meg - og jeg brukte helt til siste liten for å bestemme meg for hvilke farger det skulle bli. Alle sammen var helt fantastiske, og plantefarget lamull er så utrolig vakkert. Men akkurat denne litt varme, lyse terracottaverdenen har jeg lyst å være mer i. Jeg håper jeg finner på noe lurt til bolla, kanskje et nytt design eller en stripeaffære på en løvetanngenser, det er 750 meter totalt så nok til at jeg har tid til en god porsjon beslutningsvegring. Farger begge barna kler og strikkefasthet 22/10 blir aldri feil hos meg så helt trygg på at jeg får brukt det iallefall.

Ystabø Gull, Arvesølv. Naturgrå og brent sukker 2

Ystabø Gull, Arvesølv. Naturgrå og brent sukker 2

Hils på årets syvende par med selbuvotter! Iallefall snart.

Jeg kan jo ikke motstå når det er garn fra egne sauer, jeg må innrømme det. Og håndfarget i tillegg? Shut up and take my money! Men å velge farge! Såvidt det ble et kjøp i det hele tatt. Jeg stod til fem på festivalslutt for å finne utav det, og landet tilslutt på disse.

Kamilla studerer forskjellen på pelsull og vanlig ull.

Kamilla studerer forskjellen på pelsull og vanlig ull.

Generelt Bergen: Tusen takk for en fabelaktig helg, og takk til alle fantastiske mennesker som kommer og sier hei - både kjente og ukjente. Jeg kommer hjem med så mye ny energi (etter bittelittegranne #dødundulat) hver eneste gang. Nå skal jeg strikke på for skuffene er fulle og så lenge er det ikke til vi skal til Rauma! Håper mine nesten 3 kilo med garnskatter gir deg god garnshoppesamvittighet!

Tina