Ullungenboka, Barnestrikk, Tips

Lett Liten Lue - Rilleedition

Rillestrikk er en genial struktur. Den absolutt enkleste, og med noen av de beste egenskapene i forhold til elastisitet og varme. De fleste har en periode i strikkeutviklingen sin hvor de virkelig avskyr den, men så kommer den snikende tilbake.

20170109_145511_1.JPG

Jeg strikket denne lua etter modell fra Lett Liten Lue, og siden den kom såpass heldig ut på størrelse og fasong tenkte jeg å beskrive hvilke endringer jeg gjorde.

Den viktigste endringen er egentlig å bytte garntykkelse: Lett Liten Lue er strikket i 22/10 garn, jeg brukte Cria Retro som har 27/10. I rillestrikk på pinne 3,5 fikk jeg 22/10 strikkefasthet med dette :)

Ellers er det bare å følge samme maskeantall og pinnetykkelse som oppskriften, men hele luen strikkes rett frem og tilbake. Den strikkes altså ikke sammen etter vrangbordlengden, men strikkes frem og tilbake hele veien. Du har derfor en maske mer i den ene kanten, men det er fint: Den fungerer som sømmonn.

Fellingene starter på samme sted, og gjøres på samme måte. Siden de strikkes frem og tilbake er det lurt å bruke markører så du husker akkurat hvor fellingene er når du begynner å felle på vrangen også. En vri er å glattstrikke akkurat de maskene som skal felles, og da strikke vrang sammen på vrangen, så du får den fine "swirlen" bak. (Jeg har ikke gjort det her, men neste!)

Etter å ha snurpet sammen de siste 7, så klipper du av en litt lang tråd til å sy sammen med. Sy nedover så langt som luen skulle vært strikket rundt.

20170109_151200_1.JPG

Lett Liten Lue - Rilleedition vs vanlig. Begge i strl 1-2 år. Det sammensydde/sammenstrikkede partiet er likt i bredde, fronten er litt sammentrukket på den vanlige ifht rilleversjonen - så den sitter kanskje ikke fullt så tett på hodet.

Snorene er heklet fra hjørnet og ned med luftmasker, og så opp igjen med kjedemasker. Jeg syns det er så gøy at de krøller seg sånn!