Gratisoppskrift, Tips

En slags hals strikket på selunger

Siden jeg har begynt å selge Lykke strikkepinnesett så prøver jeg å teste alle størrelsene så godt jeg kan. Pinne 12 er største størrelse i settet, og trakk litt ekstra, mest fordi det føltes nærmest eksotisk - på grunn av størrelsen og fordi pinnene er nydelig grå og ganske forskjellige i fargen, så de minnet mest om små selunger heller enn strikkepinner. 

Nå er det ikke mange strikkeprosjektene jeg strikker på pinne 12 akkurat, men siden jeg har endel drops alpakka jeg gjerne skulle ha fått strikket opp litt av så passet det fint med et lite avbrekk fra pinne 3,5.

Det er snart jul så jeg dro til med knall rødt - 6-7 nøster totalt med smått og stort. Med firedobbel tråd strikket jeg en slags variasjon over halvpatent. 

upload.jpg

La opp 52 masker og strikket 1 r, 1 vr 1 omg. Deretter strikket jeg rett i masken under og normal vrang, frem og tilbake. Rett over rett, vrang over vrang. Mest fordi klokka var halv ett om natten da denne lysende ideen kom til meg, jeg var lite lysten på å egentlig lære noen nye strikketeknikker, og ville ha mer luft inni strikketøyet og mindre mellom maskene enn vanlig 1r/1vr ribb. (4 tråder drops alpakka er nemlig litt tynt for pinne 12.) Strikket til jeg gikk tom for garn, og resultatet ble lekkert! Ordentlig squishy, tror kanten er nesten 2 cm tykk. På bildet over ligger det dobbelt så du ser ytterkanten godt 😍

Jeg vurderer å gi bort dette som et vognteppe, jeg har nemlig testet å sove under det litt ufrivillig etter en innmari spennende netflixepisode som jeg ikke husker noen ting av, og god og varm - det var jeg. Kan også bli en fantastisk hals hvis jeg skyller det opp så det får strukket seg litt, akkurat nå er det for langt for en gang og for snau for to. Men jeg er livredd for å miste all den gode squishen. Jeg vurderer å grave gjennom lageret og strikke en hals til, men tror det holder med typ 36 masker til en enkel loop neste gang 😅

De er så store at de nesten burde ha navn. Hva kaller man to små selunger? Og sjekk den dype teksturen i teppet! Squish!

De er så store at de nesten burde ha navn. Hva kaller man to små selunger? Og sjekk den dype teksturen i teppet! Squish!

Jeg burde hatt bilde av det lykkelige babyfjeset som stupte ned i teppet og viftet med armer og bein - neste gang! 😄