Bremlue Kompass
Fine Ting

Bremlue Kompass 2

899.00

Sorte Får vinterbremluen er ikke bare vakker å se på, 
den har en spennende og viktig historie bak seg.
Bremluen er laget av VARP & VEFT i Sandnes, etter flere års utvikling av norsk ubehandlet gråsauull.
Ullen i ytterlaget er produsert av grå trøndersau som ble ble klippet høsten 2016, levert via Raselaget for Grå Trøndersau, finsortert for hånd etter kvalitet og farge av kyndige hender og trenet blikk ved minispinneriet Selbu Spinneri, vasket og spunnet til tynt og delikat enkeltgarn ved Hillesvåg Ullvarefabrikk og vevet til den skjønneste jacquardvevnad ved KRIVI Vev. 
Bremluen har isydd vann/vindsperre med pustende egenskaper og er fóret er med økologisk, ubehandlet ullfleece (GOTS-sertifisert økologisk) 
Bremmen er laget av cognac-farget lammeskinn fra lokale gårdsbruk.

HELNORSK ullvare

Drivkraften bak det hele er Carina Sandsmark Øvestad som i 2013 først lærte om den dårlige utnyttelsen av ulla til de gamle sauerasene i Norge. Siden da har hun fått til en helnorsk tekstilkolleksjon i lett jacquardvevnad fra Grå Trøndersau ull.


Denne ulla har forholdsvis tynne og myke fibre, og er derfor utnyttet til lette stoffer med godt fall, der sauens naturlige fargespill er bevart gjennom håndsortering av ulla. Verdien i å bevare det særegne og det autentiske gjorde det også viktig å bevare produksjonen norsk og så lokal som det lar seg gjøre. 

Denne vil glede deg og familien din i generasjoner.

Størrelse:
Quantity:
Add To Cart
Bremlue Kompass
PSX_20181207_100221.jpg
Nissesokk_45.jpg
20181206_115301.jpg
Nissesokk_46.jpg
Nissesokk_53.jpg
Nissesokk_56.jpg
Nissesokk_63.jpg