Indre Østfold Garnsafari

Hva er vel mer naturlig å gjøre på en fredag enn å ta en garnsafari gjennom Indre Østfold? Jeg og min eminente guide @frustubbis syns ihvertfall det!

Første stopp: Askim Garnhus!

upload.jpg

Askim garnhus er et relativt stort lokale med de fleste standardsortene fra de store leverandørene; Sandnes, Du store alpakka og Dale. 

upload.jpg

Stedet utmerket seg ved å ha mange utgåtte farger, som ga et nostalgisk skinn i begges øyne. 'Åh! Den husker jeg! Den gikk ut for to år siden, jeg raidet garnbutikken i Risør for den!'

upload.jpg

Syns det var litt rart ikke å få et hei når vi kom inn, men vi fikk hyggelig spørsmål om hjelp etterhvert som den andre kunden gikk. Men det skulle vi og da.

Hvis du er fan av Sandnestweeden er dette stedet, flere farger enn jeg visste at eksisterte 😊

Hvis du er fan av Sandnestweeden er dette stedet, flere farger enn jeg visste at eksisterte 😊

Neste ut: AS Korterud Slitu

upload.jpg

Korterud ligger inne på et kjøpesenter, og bærer litt preg av det. Vi fikk ikke forespørsler om hjelp, eller et hei. De fører mye Rauma, PT og Sandnes. 

upload.jpg

Litt fascinert av dette lingarnet.. Syns det er så fint når butikkene har inne litt forskjellige ting som kan være 'spesialiteter' - og det var det flere typer av her.

  AS Korterud Mysen

upload.jpg

Her var det full oppussing og utvidelse! Fikk hei og superhyggelig peking og forklaring og oppmuntring til å kikke under plasten på garnet og masse unnskyldninger for alt rotet.

Jeg fant Sterkfarger jeg ikke hadde sett før - så fascinert!

Jeg fant Sterkfarger jeg ikke hadde sett før - så fascinert!

Her var det Du store alpakka, Dale, Rauma, Pt blandt annet, muligens fullsortiment.

upload.jpg

Tror det blir sinnsykt fint når det blir ferdig! Gleder meg til å komme tilbake og se😊

 

 Rakkestad broderiforening 

upload.jpg

Fjerde og siste stopp var Rakkestad Broderiforretning. 

Dette er med god margin den mest rotete garnforretningen jeg har vært inne i noen sinne. Det var garn i poser på hele gulvet, flere steder uten synlig kombinasjon med det som faktisk lå i hyllene. 

upload.jpg

Jeg som var førstegangsreisende fikk inntrykket av at dette var en butikk som transformerte fra broderi til garnforretning, men ifølge @frustubbis så det alltid sånn ut.

Dog hadde butikken sine lyspunkter, det var flere interessante garntyper, diverse fra Viking blant annet, og selvsagt Permin.

Innehaversken var den eneste på hele turen som kom frem og faktisk snakket med oss. En litt underlig stategi å gå for å fornærme kundene ganske solid i løpet av samtalen riktignok. (Alle kan visst være strikkedesignere så lenge de har en god grunnoppskrift?)

upload.jpg

Det må nevnes at vi ikke ba om hjelp noen av stedene, så kompetansen i noen av garnbutikkene kan jeg ikke si noe om - og det er jo nesten det viktigste!

Det ble dessverre lite shopping denne gangen, mest sightseeing. De garnene jeg var interessert i var litt for tynne,og dessuten var sekken smekk full av garn fra før av for strikkehelgetur😁