Om Strikkezilla

Strikkezilla Design er et lite enkeltmannsforetak som driver med strikkedesign, strikkekurs og garnnerding. Samarbeider tett med Nika Grafisk/Veronika Schjerverud som har utarbeidet det grafiske uttrykket på bøker, nettside, hefter og strikkenett.

Strikkezilla heter egentlig Tina Hauglund, og er designeren bak alle klærne til strikkezilla design. I tett tospann med sønnen, som er modellen og inspirasjonen bak strikkegalskapen, lager hun strikkeplagg til små og store som er morsomme å strikke og praktiske i bruk, og så fine at de blir brukt.

Ideen bak strikkeoppskriftene hos Strikkezilla design er å ha fornuftige bruksplagg som blir en del av hverdag og fest. Med lite montering og gode forklaringer skal det være gøy å strikke, og oppskriftene inneholder gjerne teknikker og tips og triks som kan brukes videre på neste strikkeprosjekt også. 

Med bakgrunn som fotograf hadde Tina det beste utgangspunktet da Strikkezilla oppsto på instagram våren 2014, hun plukket opp igjen strikkepinnene og prøvde seg på sine første babyplagg, etter i hovedsak å ha strikket "korte skjerf og klumpete sokker" i julegaver, men nå ble det fart på sakene. Bratt læringskurve og en utrolig interesse for teknikker, garn, strukturer og farger gjorde at første oppskriften "duskelue" kom ut allerede desember 2014. 

Prinsessekjolen var imidlertidig allerede på tegnebrettet - det var mange små prinsesser som skulle strikkes til den julen, og skjørtene tok år og dag og komme seg igjennom. Etter mye prøving og feiling så den dagens lys i februar 2015 - og da var det gjort! 

Boka "strikk i bruk" kom i Desember 2015, hittil i et lite opplag, med de ni mestselgende mest brukte designene fra Strikkezilla Design. Den er publisert på eget forlag, så forlagssjefen, fotografen, designeren og stylisten er en og samme. 

 

Untitled-2.jpg