Barnestrikk, Guttestrikk, strikketips, teknikker, Tips

Reparere Strikketøyet

Jeg vet om endel som sparer strikkeplaggene sine til fint, uten at jeg helt forstår hvorfor. Få ting er mer døden for strikkeplaggene enn en solid barnebursdag!

 Barnehagen ta dere en bolle!

Barnehagen ta dere en bolle!

Det var etpar som spurte pent om jeg kunne filme mens jeg fikset sammen den stakkars shortsen, og jeg har gjort så godt jeg kunne, det er forholdsvis støyete med begge ungene i badekaret med ballonger og mannen etterhvert fjomsende rundt og lage middag, men jeg har rett og slett fjernet lyden helt på de partiene jeg kunne det og latt det stå til (filming+redigering på mobilen såeh, vel. Tilgi meg)

Del 2 hvor jeg syr igjen det svære hullet vil følge her straks det faktisk er gjort:

(Ikke ennå! Veldig snart)

Blogglistenhits

Barnestrikk, Guttestrikk, Småstrikk, strikketips, Tips, Antrekksinspirasjon

Lille Tulla i Trykk

Nå er endelig Lille Tulla gått i trykken! Jeg har jobbet som en gal siden desember for å bli ferdig, og idet jeg overtok permisjonen med tittelrolleinnehaveren selv i januar ble det ingen spøk å bli ferdig. Men nå! Nå kan vi glede oss til påsketider og ny bok <3
 

Lille Tulla

Lille Tulla inneholder 40 strikkeoppskrifter, både bukser, gensere, jakker, kjoler, drakter, sokker, luer, kyser, bluser, votter tights og strømpebukser.  Hverdagsfint tøy, og litt til fest. Det aller meste kan strikkes med hell til gutta også! Boken er en blanding av helt nytt og noe som er gitt ut før. Litt smakebiter følger:

Lille Tulla kommer ut til ca påske - vi har ikke fått nøyaktig dato fra trykkeriet.
I mellomtiden skal jeg og frøkna kose oss og ta litt roligere dager hjemme i permisjon og vente på våren!

Blogglistenhits

Tina <3 Rikke

Dette kan kanskje virke som et sponset innlegg - med det er det virkelig ikke. Det er derimot en ren kjærlighetserklæring til et av de mest spennende menneskene jeg vet om på hele instagram.

i 2014 dukket det opp en utrolig lekker konto, Littleedithsknit, på instagram. Det kjentes litt som om Rikke, som damen bak herlighen heter, hadde plukket opp et par strikkepinner, kikket nysgjerrig på dem og deretter satt seg ned og bråstrikket en hel kolleksjon av de virkelig lekreste ting. Uten oppskrift, uten plan, hun bare ordnet. 

 Foto: Maria Franck/littleedithsknit

Foto: Maria Franck/littleedithsknit

Heligvis er det ingenting som er så effektivt som litt gruppepress, og i 2015 ble littledithsknit.com lansert - med et knippe av de vakre, vintageinstpirerte oppskriftene. 

 Foto: Rikke/littleedithsknit

Foto: Rikke/littleedithsknit

Så blir det litt stillere rundt Littleedithsknit igjen, ny baby tar mye tid. Men plutselig popper det opp et nytt prosjekt: My Scandinavian Tribe. Blogg og instagram. Rikke deler av hverdagen med fem (5!) barn på en gård, med sin "slow living" tankegang. 

 Foto: Rikke/myscandinaviantribe

Foto: Rikke/myscandinaviantribe

 Jeg bor i Groruddalen i Oslo - har du noen idé&nbsp;om hvor eksotisk dette er for meg? Og hvor mange timer jeg brukte på å søke etter småbruk og drømme på finn.no første gang jeg så det? Foto: Rikke/myscandinaviantribe

Jeg bor i Groruddalen i Oslo - har du noen idé om hvor eksotisk dette er for meg? Og hvor mange timer jeg brukte på å søke etter småbruk og drømme på finn.no første gang jeg så det? Foto: Rikke/myscandinaviantribe

Og nå? Rikke har startet nettbutikk. Med økologisk, lekkert garn økologisk håndfarget garn. og økologiske små treleker. og selvsagt strikkeoppskriftene. 

  IG: Fairwool.dk &nbsp;- tidligere littleedithsknit

IG: Fairwool.dk - tidligere littleedithsknit

Og selvfølgelig - når min store instacrush åpner nettbutikk så kommer jeg løpende. Jeg var heldig nok til å kikke inn såpass tidlig at ikke alt utvalget var på plass ennå, hvis ikke hadde jeg aldri greid å bestemme meg. www.fairwool.dk

 10/10 i stilpoeng på gjennomføring Rikke! Merinoen er virkelig myk og fantastisk.&nbsp;Begge barna elsker lekene. Og tomatfrøene som fulgte med skal få bli neste års avling. Garnet er store merino,&nbsp;rødbrun og natur.

10/10 i stilpoeng på gjennomføring Rikke! Merinoen er virkelig myk og fantastisk. Begge barna elsker lekene. Og tomatfrøene som fulgte med skal få bli neste års avling. Garnet er store merino, rødbrun og natur.

 Tulla i Fridatights (kommer i 2018!)&nbsp;

Tulla i Fridatights (kommer i 2018!) 

Husk at det kommer toll og moms på hvis du bestiller for over 350 NOK fra Danmark, og kos deg med lekre bilder og slow living i førjula! Og Rikke? Jeg gleder meg til å henge med i neste sving! 

Blogglistenhits

strikketips, teknikker, Tips

Bølgeskvulp

DSC_0986_1.JPG

Bølgeskvulpstruktur er en utrolig lekker og superenkel struktur å lære. Den lager kjempefin effekt og er mye brukt i de oversized genserne som er så populære nå. Nina Granlund Sæthers "Setesdal Love" har en superlekker blondekant med denne strukturen nederst på genseren, og selv har jeg brukt den på et babyteppe fra Pickles.

bølgeskvulpdiagrammet.png

Dette er en variant med 6 (åpne) økninger og 3+3 fellinger. Du kan variere strukturen med for eksempel å vri kastene så de lukker seg og ikke skaper hullene i mønsteret, strikke alle pinnene rett frem og tilbake så du får en rillestrikket struktur imellom, og selvfølgelig fler eller færre økninger og fellinger.

Den venstrelente fellingen jeg viser på videoen er en av tre typer.
(1 løs av, 1 rett, trekk den løse over)
Det er ingenting i veien å bruke en av de andre to:

På første video kommer jeg rett fra tre dagers hyttetur. Men ingenting så gæli at ikke pudder og tørrshampo redder dagen :D Og det er første forsøket vårt med greenscreen! Nå slipper vi å rydde hele butikken hver gang vi skal ta ett opptak, og kanskje jeg kan få en frisøndag innimellom, og så vi håper å ha litt raskere tempo på filmingen nå. Men selvfølgelig skal vi være mest i butikken fortsatt ;)

Blogglistenhits

Småstrikk, egostrikk

Strikkezilla <3 The Happy Little Dye Pot

Jeg er så heldig å få lov å møte utrolig mye bra folk i strikkemiljøet. Og bra mennesker - de vil jeg jobbe med!
Denne gangen er det jeg og Aina fra The Happy Little Dye Pot som har smeltet oss sammen til et lite gavesett nå før jul

DSC_0760_1.JPG

Aina håndfarger lekkert garn, hun bor og virker i Oslo, og vi har støtt på hverandre ved flere anledninger, på messer og festivaler og strikketreff rundtom.
Etter Fredrikstad strikkefestival hvor vi stod sammen hos Fru Kvist standen konkluderte jeg med at gledeligere menneske skal du lete lenge etter, det er få som er så gode og blide!

DSC_0764_1.JPG

Aina farger i mange kraftige og glade farger, og bruker flere forskjellige baser. Men det er denne blåfargen, evening dawn, med både ørlite turkis og et snev av blålilla som jeg har lagt min elsk på, og på bliss som er fantastisk myk og lekker. Det føltes nesten litt vel luksuriøst å skulle trille barnevogna rundt med dette garnet på hendene, men nei, det er velfortjent hverdagsluksus.

DSC_0765_1.JPG

Samarbeidet vårt er helt gjensidig og det er ingen prisforskjell å handle fra meg eller henne. Vi deler også overskuddet fra prosjektet likt. Ønsker du andre farger enn evening dawn, eller trenger et nøste i påfyll, så henvend deg til Aina, og er det noe i oppskriften så snakker du med meg. The Happy Little Dye Pot

_DSC0014.JPG

Tusen takk for at du støtter små og uavhengige bedrifter når julehandelen tar til!
Jeg kommer til å ha med meg eskene på Julemarked i Kampen Bydelshus den 02.12, og på strikkernes julemarked den 09.12.

Vonikavotter Gaveeske
350.00

Strikkezilla <3 The Happy Little Dye Pot

Når bra damer jobber sammen blir resultatet innmari bra - og vi er stolte av å presentere Vonikavottene som gavesett!
Til deg - til en venninne - til noen du er glad i - til jul - til vertinnen.

Gaveesken inneholder trykket utgave av Vonikavottene i tykt papir med blank flate. Et 100g hespe med håndfarget The Happy Little Dye Pot-garn, basen bliss i fargen evening dawn. Dette holder til minst to par votter! Alt er lekkert pakket ned i silkepapir i en sort mattlakkert eske med magnetisk lås. Esken måler 225x225x100 og er i god presangstørrelse.

Vedlagt ligger en hånsdkrevet hilsen - Takk for at du handler fra små bedrifter! - Tina & Aina

Quantity:
Add To Cart

Husk at hespet må nøstes opp før bruk.

Blogglistenhits

Barnestrikk, Småstrikk

Baccalaobuffet

Som de fleste etterhvert har fått med seg så jobber jeg med en type balaclavalue for tiden, som jeg har kalt baccalaolua

DSC_0279_1.JPG

Det litt pussige navnevalget har en helt logisk forklaring, som kommer om et øyeblikk, men først en takk til alle de (inkludert min beste venninne) som har forsøkt å redde meg fra å miste ansikt med et "psst! Bacalao er en fiskerett!" Men altså:

 Jeg kan umulig være den eneste som har slitt litt med å klare å huske ordet balaclava til tider? Og finlandshette blir så.. bankran liksom. Stavekontrollen forsøker dessuten desperat å endre det til Balalaika, og det er heller ikke noe bedre&nbsp;

Jeg kan umulig være den eneste som har slitt litt med å klare å huske ordet balaclava til tider? Og finlandshette blir så.. bankran liksom. Stavekontrollen forsøker dessuten desperat å endre det til Balalaika, og det er heller ikke noe bedre 

Denne lua har vært underveis siden august. Men siden det dukket opp en liknende type lue helt samtidig som jeg begynte å jobbe med min så la jeg den litt på is, og regnet med at det skulle gå fort å skrive den ferdig. Så feil kan man ta 

 Alle gode ting er.. 6? Det tar noen forsøk å lage perfekte luer!

Alle gode ting er.. 6? Det tar noen forsøk å lage perfekte luer!

Det ble nemlig en rimelig trang fødsel, mest på grunn av akutt perfeksjonisme. Skal jeg skrive at den er perfekt skal jeg ihvertfall ikke ha noe å utsette på den!

 Førsteutkastet er strikket i grå&nbsp;og koksgrå Cria Retro. Den satt egentlig veldig fint på det da 6 måneder gamle hodet, mest fordi de ikke har så mye hals når de er så små.

Førsteutkastet er strikket i grå og koksgrå Cria Retro. Den satt egentlig veldig fint på det da 6 måneder gamle hodet, mest fordi de ikke har så mye hals når de er så små.

 Andreutkastet: En lys og en mørk turkis tråd Rauma Inca. Med både feil strikkefasthet og litt entusiastisk økning i masketall er dette nå storebrors lue.

Andreutkastet: En lys og en mørk turkis tråd Rauma Inca. Med både feil strikkefasthet og litt entusiastisk økning i masketall er dette nå storebrors lue.

Jeg ville ha hodeldelen stor nok til at den dekket godt ned i pannen, og vrangborden rundt ansiktet tett nok til at den ble sittende. Dette varierer jo selvsagt litt med hvilket garn man bruker også, glatt garn sitter glatt på.

 Tredjeutkastet: Her var jeg helt sikker på at den satt! Dobbel tråd rust Sandnes Lanett Babyull. Men jeg gikk tilbake på fellingen før halsen, og det ble ikke så heldig. Men herfra har hodet vært likt!

Tredjeutkastet: Her var jeg helt sikker på at den satt! Dobbel tråd rust Sandnes Lanett Babyull. Men jeg gikk tilbake på fellingen før halsen, og det ble ikke så heldig. Men herfra har hodet vært likt!

 Fjerde forsøk var nærmest et mellomprosjekt: Hvit lue strikket i enkel 3 tråds Leine Merino, som er et ubehandlet norsktmerinogarn som er dødslekkert. og utrolig isolerende! Dette er nok den varmeste av alle. Halsen er litt lang og bærestykket ditto

Fjerde forsøk var nærmest et mellomprosjekt: Hvit lue strikket i enkel 3 tråds Leine Merino, som er et ubehandlet norsktmerinogarn som er dødslekkert. og utrolig isolerende! Dette er nok den varmeste av alle. Halsen er litt lang og bærestykket ditto

Vrangborden rundt halsen endte til slutt ganske så tett, sånn at man skal ta i bittelitt for å få den over hodet. Nå den satt løsere på skled bare hele rundt, men jeg unnlot å lage de minste størrelsene på grunn av dette,  de som man ikke tør å ta i noenting på <3

 Femteutkastet i dobbel tråd dale babyull var så nær så nær: Helt til jeg oppdaget at halsen brettet seg opp når vi brukte den over klærne. Det ble mye bedre etter vask men ikke perfekt.

Femteutkastet i dobbel tråd dale babyull var så nær så nær: Helt til jeg oppdaget at halsen brettet seg opp når vi brukte den over klærne. Det ble mye bedre etter vask men ikke perfekt.

 Dobbel tråd Dale Babyull I baccalaofarge - hvor gøy er ikke det. Men denne gangen satt den - helt perfekt.

Dobbel tråd Dale Babyull I baccalaofarge - hvor gøy er ikke det. Men denne gangen satt den - helt perfekt.

Kragen var den siste utfordringen, den har hatt ganske likt utsende hele tiden, helt til siste lue. Den krevde en bråere økning for ikke å brette seg opp når den lå ytterst. Nå må man jo selvsagt justere litt etter egne barn, men jeg syns utgangspunktet er blitt det beste.

Oppskriften kommer... i dag? i morgen? SNART! :D
Edit: NÅ!

Baccalaolue
40.00
Add To Cart
Blogglistenhits

Gratisoppskrift, Tips

En slags hals strikket på selunger

Siden jeg har begynt å selge Lykke strikkepinnesett så prøver jeg å teste alle størrelsene så godt jeg kan. Pinne 12 er største størrelse i settet, og trakk litt ekstra, mest fordi det føltes nærmest eksotisk - på grunn av størrelsen og fordi pinnene er nydelig grå og ganske forskjellige i fargen, så de minnet mest om små selunger heller enn strikkepinner. 

Nå er det ikke mange strikkeprosjektene jeg strikker på pinne 12 akkurat, men siden jeg har endel drops alpakka jeg gjerne skulle ha fått strikket opp litt av så passet det fint med et lite avbrekk fra pinne 3,5.

Det er snart jul så jeg dro til med knall rødt - 6-7 nøster totalt med smått og stort. Med firedobbel tråd strikket jeg en slags variasjon over halvpatent. 

upload.jpg

La opp 52 masker og strikket 1 r, 1 vr 1 omg. Deretter strikket jeg rett i masken under og normal vrang, frem og tilbake. Rett over rett, vrang over vrang. Mest fordi klokka var halv ett om natten da denne lysende ideen kom til meg, jeg var lite lysten på å egentlig lære noen nye strikketeknikker, og ville ha mer luft inni strikketøyet og mindre mellom maskene enn vanlig 1r/1vr ribb. (4 tråder drops alpakka er nemlig litt tynt for pinne 12.) Strikket til jeg gikk tom for garn, og resultatet ble lekkert! Ordentlig squishy, tror kanten er nesten 2 cm tykk. På bildet over ligger det dobbelt så du ser ytterkanten godt 😍

Jeg vurderer å gi bort dette som et vognteppe, jeg har nemlig testet å sove under det litt ufrivillig etter en innmari spennende netflixepisode som jeg ikke husker noen ting av, og god og varm - det var jeg. Kan også bli en fantastisk hals hvis jeg skyller det opp så det får strukket seg litt, akkurat nå er det for langt for en gang og for snau for to. Men jeg er livredd for å miste all den gode squishen. Jeg vurderer å grave gjennom lageret og strikke en hals til, men tror det holder med typ 36 masker til en enkel loop neste gang 😅

 De er så store at de nesten burde ha navn. Hva kaller man to små selunger? Og sjekk den dype teksturen i teppet! Squish!

De er så store at de nesten burde ha navn. Hva kaller man to små selunger? Og sjekk den dype teksturen i teppet! Squish!

Jeg burde hatt bilde av det lykkelige babyfjeset som stupte ned i teppet og viftet med armer og bein - neste gang! 😄 

Blogglistenhits

Antrekksinspirasjon, Guttestrikk, Småstrikk

Oktoberstrikk

Etter en rimelig hektisk høst fant vi tid til å dra på en miniferie på hytta - balsam for sjel og effektivt for kreativiteten! Jeg har strikket opp fire prosjekt og startet på ett femte, gitt ut en oppskrift og sendt en til teststrikk, renskrevet tre nye til testing, og tatt ca tusen nye bilder. Får jeg by på noen collager? Link til oppskriftene ligger nederst.

ØV og H: Ribbestrikka Bukse og Ribbestrikka hals fra Ullungen, Birkelue og Tweedgenseren fra Lille Bolle. NV: og M: Lillenissens Lue (Lille Bolle) og Ribbestrikka Hals (Ullungen) Frakkejakke og Harlekinbukse (ikke utgitt ennå)

ØV: Frakkejakke (Ikke utgitt ennå) NV: Birkelue og Tweedgenseren fra Lille Bolle, Ribbestrikka hals fra Ullungen.  Midten: Lillebjørn og Emblagenser fra Lille Bolle, votter uten oppskrift, H: Embladress fra Lille Bolle, Baccalaolue (Oppskrift kommer)

ØV: Emblas mamma og felixdrakt, begge kun på nett, Birkelue fra Lille Bolle. NV: Birkelue fra Lille Bolle, Liten Rillejakke (kun på nett) Knebukser fra Den Store Guttestrikkeboka. Midten: Votter uten oppskrift. Høyre: Fridakjole og Kyssekyse (Oppskrift kommer)

Felixdrakt (Kun på nett) Baccalaolue (kommer) og Lillenissens Lue (Lille Bolle)


Lille Bolles Strikkebok
349.00
Quantity:
Add To Cart
Tweedgenseren
45.00
Add To Cart
Emblagenser
45.00
Add To Cart
Embladress
45.00
Add To Cart
Lillenissens lue
30.00
Add To Cart
Lillebjørn
40.00
Add To Cart
Birkelue
40.00
Add To Cart

Oppskrifter kun på nett:

Liten Rillejakke
40.00
Add To Cart
Felixdrakt
40.00
Add To Cart
Emblas Mamma
45.00
Add To Cart

Ullungen boka
249.00
Quantity:
Add To Cart
Ribbestrikka Hals
30.00
Add To Cart
Ribbestrikka Bukse
40.00
Add To Cart

Å glede seg til vinteren 17/18: Fridakjole, Kyssekyse, Harleinbukser, Frakkejakke, Baccalaolue

Blogglistenhits

Festivaler og Foredrag

Oslo Strikkefestival

Endelig! Det tredje året med Oslo Strikkefestival fikk jeg tid til å være med! Første året jobbet jeg lørdagsvakt på Nøstet Mitt, andre året hadde Berit på Fru Kvist dratt til Kina og etterlatt meg en butikk å forkjæle, men i år! Skulle jeg jobbe på festivalen.

Jeg holdt tre workshops i løpet av helga - Klipp i Strikk, Raglan ovenfra og ned, og introduksjonskurs i mønsterstrikk. Veldig hyggelige kurs med fine folk og god stemning alle tre.

Selvsagt skulle jeg dele masse fine bilder fra festivalen. Det rakk jeg rett og slett ikke.

Men hallo. Vi var jo alle der av en årsak - GARN!

20171022_222346.jpg

Mildt sagt var det ganske kaotiske tilstander - Oslo Folkemuseum hadde rett og slett ikke tatt Oslo Strikkefestival på alvor da de anslo 4000 mennesker. I tillegg er folkemuseet vant med at besøkende handler og deretter drar igjen - ikke at de vil sitte og strikke plass til nyervervelsene! Markedsplassen kunne med fordel vært, tja? 4-5 ganger så stor? 
Museet la seg ganske flate, og allerede søndagen var det gjort endel forbedringer (de frivillige fikk maten de var lovet, for eksempel)

Ruter hadde heller ikke tatt strikking på alvor - og stilte med helt vanlige lørdags- og søndagsruter. De vet bedre til neste år for å si det sånn.

Men altså. Hele festivalen er planlagt av TO ildsjeler. De HAR fått til fantastiske ting - og når de nå blir hørt ordentlig til neste år, så bør det bli ganske så fantastisk. Så kanskje vi kan ønske oss en hel uke med garn og gøy til OSF 2018?

Men! Garn!

 100% Skotsk Lamull, 100 g/650 m

100% Skotsk Lamull, 100 g/650 m

Danske G-uld var et av mine (og mange andres) hovedmål for helgen - De plantefarger alt garnet sitt, og nyansene er bare forbi fantastisk. Jeg har aldri vært så rådvill ved noen garnbod, for selv om jeg ikke nådde frem til kanten av godsakene før på søndag var det MYE lekkert igjen.

Jeg landet på 6 hesper med Skotsk lamull - to ufarvede hvite, et gult farget på reinfann/perikon, et grønt av reinfann/indigo, et grågrønt av valnøtt/indigo og et terracotta av valnøtt. Egentlig plukket jeg ut de grønne som et par, og den gule og terracottaen sammen, men tilsammen ble de alle så fine! Jeg tenker kanskje å holde tråden dobbelt og strikke en jakke/kofte? Sånn på sikt? Totalt er det 650 meter * 6 = 3900 meter, så jeg kommer et stykke.

 100% extra fine merino, superwash, 100g/212 m

100% extra fine merino, superwash, 100g/212 m

Tweedy Todd var også på ønskelista - og jeg fikk nappet med meg 2 grønne nøster av tweedgarn. Bukse til tulla kanskje? Og 3 hesper med olivenfarget "helskrudd DK" som kan bli en råfin genser til bolla - sånne farger går så fint til øynene (og garderoben) hans!

I tillegg fikk jeg faktisk skravla litt i noen minutter - og jeg tror jeg er litt forelska i de damene - SÅ tøffe! Og dessuten så har de muligens noen av instagrams fineste garnbilder.

 100% extra fine merino, superwash, 115g/200 m

100% extra fine merino, superwash, 115g/200 m

IMG_20171023_162802_818.jpg

Fra Vestlandet kom Spøtegarn snikende og delte ut smaksprøver på handfarget garn - dessverre har de glemt å skrive på hvilken base de har farget på, men jeg gjetter kanskje en superwash merino sokkebase? 

Fullt kaos - fulle bord - fulle poser - fulle køer - fulle kurs - er det ikke gøy at så mange deler hobbyen din? Tenk så utrolig mye kult som skjer med garnverdenen når så mye spennende aktører får muligheten og rom til å blomstre - vi heier på Tone og Katie og håper de får nok plass til alle visjonene sine neste år <3

Blogglistenhits

Barnestrikk, Guttestrikk

Guttestrikk - et feministisk svik?

Lille Bolle - Strikk til gutt 0-12 år. Ganske forklarende og uskyldig syntes jeg, og deilig for oss guttemammaer med en ny bok å strikke av.

lille-bolle_forside.jpg

Den gang ei. Kjønn provoserer, og at jeg kunne finne på å kalle en bok for en guttestrikkebok når det så åpenbart var klær som kunne brukes av alle barn, det er det mange som har mye å si om. At det på baksiden av boka står at alle klærne passer kjempefint på jenter også, hjelper lite

Jeg håper at kritikken over mitt valg om å lage en guttestrikkebok er ren uvitenhet; hvis du strikker til gutt så har det lenge vært lite utvalg selv om det de siste årene har blitt veldig forbedring.  "Gutt" i denne sammenhengen står egentlig for "Denne boka inneholder ikke kjoler, skjørt, boleroer og blonder" - Jeg vil ikke kalle den for en strikkebok til barn fordi en strikkebok til barn alltid inneholder en overvekt av plagg som få guttemammaer er interessert i å strikke. "En kjønnsnøytal strikkebok 0-12 år" er et alternativ.  Menneh.

_DSC0228.JPG

I Lille Bolle er alle plaggene fotografert på min sønn. Det er min sønn som er lille bolle, og det er hans strikkebok, hans garderobe. Han skal få lov å være en gutt, og ikke kreves til å være teoretisk kjønnsnøytral, fordi han ser ut til å trives med å være en gutt. Har han lyst å bli kjønnsnøytral, jente, isbjørn eller variasjoner over dette senere så ordner vi det.

_DSC01301.JPG

Alle plaggene er oppkalt etter barn og halvvoksne rundt meg, og dermed er "guttestrikken" fylt med navn som "Emblajakke" "Fridadrakt" "Sofiegenser" - til total forvirring for blant annet forlaget. 

LILLE_~1-3.jpg

Jeg trodde rett og slett at ikke "guttestrikk" avskrekket jentemammene så voldsomt. 

Og ja. Begge ungene skal lære seg å strikke, selv om de ikke trenger å like det.

Blogglistenhits

Festivaler og Foredrag

Levanger Strikkebonanza

Puster ut hjemme etter nok en langtur - denne helgen var jeg invitert til å holde foredrag på Levanger Strikkebonanaza på Brusve Gård. Et utrolig vakkert trønderlån med mye historie i veggene, museumsutstillinger i de øvre etasjene, og lun stemning som innbød til lave skuldre. 60 damer satt og strikket seg gjennom lørdag og søndag, og med de lave stuene var det en deilig summing av prat og strikk gjennom hele helgen.

Det var matservering hele helgen, og for en som er vant med å bare kanskje rekke å spise før middag var det rene luksusferien med kortreist og god høstmat

 En 'liten' foredragsholderskepåskjønnelse; lokal elgpølse og honning, og den nydelige fjøla. Mildt sagt kortreist, jeg ble så utrolig glad for dette at jeg sannsynligvis så ganske utakknemlig ut. Er det ikke rart hvordan man blir litt forsagt når noe er for fint?

En 'liten' foredragsholderskepåskjønnelse; lokal elgpølse og honning, og den nydelige fjøla.
Mildt sagt kortreist, jeg ble så utrolig glad for dette at jeg sannsynligvis så ganske utakknemlig ut. Er det ikke rart hvordan man blir litt forsagt når noe er for fint?

Min største fangst i løpet av helgen var allikevel strikketid! Jeg strikket mer disse to dagene enn jeg vanligvis får gjort over to-tre uker. Fantastisk!

(Det var også første natt borte fra tulla, noe som gikk deprimerende greit.)

 Hvite tights i silkeull fra Nøstebarn. Siden jeg strikker med dobbel tråd er jeg usikker på om det er nok garn igjen så tenkte å anskaffe et hespe til før jeg fortsetter, så jeg får blandet innfargningene.

Hvite tights i silkeull fra Nøstebarn. Siden jeg strikker med dobbel tråd er jeg usikker på om det er nok garn igjen så tenkte å anskaffe et hespe til før jeg fortsetter, så jeg får blandet innfargningene.

 Eneste garnet som ble med hjem fra Levanger! Litt skuffa over meg selv. Planlegger å lage en lik tights som den hvite av dette.

Eneste garnet som ble med hjem fra Levanger! Litt skuffa over meg selv.
Planlegger å lage en lik tights som den hvite av dette.

 Maisgule tights til tulla av cascade-garnet jeg kjøpte i Fredrikstad.&nbsp;

Maisgule tights til tulla av cascade-garnet jeg kjøpte i Fredrikstad. 

 Godt igang på en Fridakjole til frøkna. Dette er en 9mnd størrelse så den er ganske kort, for ikke å være i veien når hun krabber. Må bare strikke på så ikke hun lærer seg å gå før den er ferdig. Quince-garnet kjøpte jeg i Bergen - egentlig med en genser til storebror i tankene, så jeg har jo altfor mye garn igjen, men skitt au.&nbsp;

Godt igang på en Fridakjole til frøkna. Dette er en 9mnd størrelse så den er ganske kort, for ikke å være i veien når hun krabber. Må bare strikke på så ikke hun lærer seg å gå før den er ferdig. Quince-garnet kjøpte jeg i Bergen - egentlig med en genser til storebror i tankene, så jeg har jo altfor mye garn igjen, men skitt au. 

Alt jeg strikket på er altså nye modeller, og det finnes ingen tidsplan på når det eventuelt kommer oppskrift

 Jeg fikk endelig tak på et mørkebrunt målearmbånd i skinn! Helt siden NinaPetrina begynte å importere disse har jeg siklet etter et, men de korteste har alltid vært utsolgt. Heldig som jeg var hadde Arnhild Skatvedt tatt inn disse, og hadde inne 15" mørkebrun &lt;3

Jeg fikk endelig tak på et mørkebrunt målearmbånd i skinn! Helt siden NinaPetrina begynte å importere disse har jeg siklet etter et, men de korteste har alltid vært utsolgt. Heldig som jeg var hadde Arnhild Skatvedt tatt inn disse, og hadde inne 15" mørkebrun <3

Blogglistenhits

Festivaler og Foredrag

Bergen Strikkefestival

Okei. Jeg tilstår. Jeg gikk på en smell. Det var faktisk ganske mange ting jeg angrer på at ikke ble med hjem (Plantefarga garn til kofte! Hjortepelsull! Glitter!) Men etter å ha gjennomgått fangsten er jeg ganske fornøyd allikevel.

 Hva jeg kjøpte i Bergen - eller "Hvilke farger likte jeg denne uka"

Hva jeg kjøpte i Bergen - eller "Hvilke farger likte jeg denne uka"

 Her var vi! Veronika/@Vokkanika nistrikker på sin nye Embla.

Her var vi! Veronika/@Vokkanika nistrikker på sin nye Embla.

 

Alpakka Hommeland

 Kjærlighet ved første blikk - det er en sånn fyldig, kraftig okerfarge som du bare drømmer om. Jeg stod ved siden av den hele helga og passet på at ikke det ble utsolgt! Hals og lue? Eller bolero? Jeg vet ikke, men den måtte bli med meg hjem.

Kjærlighet ved første blikk - det er en sånn fyldig, kraftig okerfarge som du bare drømmer om. Jeg stod ved siden av den hele helga og passet på at ikke det ble utsolgt! Hals og lue? Eller bolero? Jeg vet ikke, men den måtte bli med meg hjem.

 Melert støvet rosa, mørk naturbrun og -hvit.&nbsp;Jakke til tulla er planen!

Melert støvet rosa, mørk naturbrun og -hvit. Jakke til tulla er planen!

Nærmeste nabo og høyre hånd. Vi hadde langbord etter at jeg smalt opp et bilde med norgesrekord i dårlig øyemål ca 20 cm overlapp inn på Maikens plass - men vi syns vi kledde hverandre så det gikk veldig fint. Garnet er fra egne alpakkadyr fra gård utafor Sandnes.

Finn de på instagram eller facebook

Arctic Yarns

 Meleringen er bare.. &lt;3 Fargen Reve-Enka farget på Norsk Pelsull. Instant garncrush - det var jo alle de fargene jeg har lyst å strikke på en gang! En enkel Fridajakke eller kanskje -kjole til tulla.

Meleringen er bare.. <3 Fargen Reve-Enka farget på Norsk Pelsull. Instant garncrush - det var jo alle de fargene jeg har lyst å strikke på en gang! En enkel Fridajakke eller kanskje -kjole til tulla.

 De største duskene jeg har sett på lenge - jeg forsikret meg ganske nøye om at de var tilsalgs resten av året også!

De største duskene jeg har sett på lenge - jeg forsikret meg ganske nøye om at de var tilsalgs resten av året også!

Emilie farger på forskjellige baser med både mykere og mer glitrende garn enn pelsulla, men jeg landet med hjerter i øynene oppi trauet med Askeladdengarn. Og så de duskene da. 

Finn Emilie som Arctic Knitting på IG, og garnet på Etsy.

Viitre

 "Jeg tenkte på deg med denne fargen her" - Ja, enig. 4 pepperkaker og en rev ble det. Jeg hadde jo akkurat bestemt meg for ny genser til bolla.&nbsp;

"Jeg tenkte på deg med denne fargen her" - Ja, enig. 4 pepperkaker og en rev ble det. Jeg hadde jo akkurat bestemt meg for ny genser til bolla. 

Å stå en hel dag og bare kikke på Quince&co garn var litt mer enn jeg orket. Så jeg startet søndagen friskt med å sikre meg disse - kan vi døpe om fargen til Tina nå?

Viitre er en liten familiebedrift på tre, nettbutikken inneholder bl.a Quince&Co, Twig&Horn og HoY. Finn de på instagram.

Pinnsvindesign

 Jeg syns vanligvis Kasjmir blir litt vel staselig garn til babyer, men okei da - fargen! og navnet! Lammekos &lt;3 Jeg plukket med et hvitt nøste med ren kasjmir også for å kunne kombinere med det gule.&nbsp;

Jeg syns vanligvis Kasjmir blir litt vel staselig garn til babyer, men okei da - fargen! og navnet! Lammekos <3 Jeg plukket med et hvitt nøste med ren kasjmir også for å kunne kombinere med det gule. 

 Slkemyk tekstur og farge. Penbluse til tulla kanskje? Eller et finsett med lue/sjerf/votter?&nbsp;

Slkemyk tekstur og farge.
Penbluse til tulla kanskje? Eller et finsett med lue/sjerf/votter? 

Pinnsvindesign har skikkelig mye rart. Det var ca klin umulig å bestemme seg - hjort, vaskebjørn, jak, Isagergarn, löpi... Men mye er selvfølgelig så tynt at jeg neppe hadde orket å nøste det opp engang. Og heldigvis har de en velassortert nettbutikk hvis jeg får akutt behov for hjortepelsgarn ved en senere anledning!

Flokeriet

 Den ser kanskje litt stusslig ut nå - men dette var livredderen min!

Den ser kanskje litt stusslig ut nå - men dette var livredderen min!

Et bitte lite 25g nøste med plantefarget Hifa Ask - garn. Jeg slo ikke akkurat på stortromma hos flokeriet. Når jeg har tid skal jeg bestille alle de små buntene med plantefarger og strikke den fineste kofta verden har sett. Men inntil videre måtte jeg nøye meg med denne lille mønsterfargen. Nettbutikk (Lov å ikke kjøpe alle de plantefarga!)

Hillesvåg Ullvarefabrikk

 Festivalprosjektet! Embla i diverse Hifagarn.

Festivalprosjektet! Embla i diverse Hifagarn.

 Litt lektyre må også til - Når jeg får all den tiden min så skal jeg lære meg å plantefarge garn

Litt lektyre må også til - Når jeg får all den tiden min så skal jeg lære meg å plantefarge garn

Jeg strikket ferdig en ufo første dag av festivalen og måtte hive meg rundt og starte på noe nytt. Altså - noe annet nytt enn det nye jeg hadde tatt med meg. Nyttnytt liksom. Tross alt festival. Siden Hifa har lansert det nye lamullgarnet sitt sol så passet det råfint med et nytt prosjekt lørdag kveld. Men av en eller annen grunn fikk jeg det for meg at jeg skulle ha en superfin høykontrasts emblahals til tulla. Med koksgrå ask, gul tinde og hvit sol. Jeg innså jo idet jeg kom hjem at det skulle jeg såklart ikke. Og dessuten ville jeg ha genser. Lys genser. Så en gul farge som bandt sammen den gulgrønnbrune tinden og veldig hvite solen. Hvor finner du gule nyanser? Jo - i en plantefargers kurver! Godmorgen flokeriet!

Idet du trodde det var slutt..

 Jeg hadde nemlig tatt en kjapp sko/strømpisshopping på nett fra Holalola på vei til Bergen, som kom til Oslo samtidig som meg. Og skulle du sett! Jeg hadde visst en underbevisst fargeplan!

Jeg hadde nemlig tatt en kjapp sko/strømpisshopping på nett fra Holalola på vei til Bergen, som kom til Oslo samtidig som meg. Og skulle du sett! Jeg hadde visst en underbevisst fargeplan!

Tusen takk til alle fine kolleger, konkurrenter, kunder, kursdeltakere, frivillige og til Bergen strikkefestival. Det har vært en helg med masse gode samtaler, møter, gjensyn, læring, komplimenter og moro. 

Innlegget er ikke sponsa - bare entusiastisk.

Levanger neste!

Blogglistenhits

Festivaler og Foredrag

Østfoldgjengeri

Høsten er høysesong for strikk og håndarbeid. Jeg er så heldig å få lov å reise rundt flere steder i landet og introdusere meg og mitt, holde kurs, selge bøker og tøynett, snakke med damer som har strikket i langt flere år enn jeg engang har levd, veilede andre i opp og ned på strikkepinner, ha gode diskusjoner om vask eller ikke vask av strikketøy, hilse på garn og menneskene bak det, og kjenne på den utrolige stoltheten, arven og kunnskapen vi har rundt strikking og håndarbeidet som håndtverk.

 Legg merke til strikketøyet!

Legg merke til strikketøyet!

Akkurat nå sitter jeg på toget på vei hjem fra Rakkestad, hvor jeg ble invitert av bygdekvinnelaget til å holde foredrag. Jeg har fått dele av mine ideer rundt strikking, og får med meg hjem en fantastisk høstbukett spesiallaget til meg, og en glede over å ha fått lov å delta i et lite øyeblikk av livet et helt annet sted. Jeg visste lite om hvilket engasjement som bygdekvinnelag rundt om har, et slags husflidslag med politisk agenda, er det lov å si? Jeg tror jeg sier det, mest fordi det var veldig lett å dra paralleller til mitt eget husflidslag Gamle Oslo, som gjør en fantastisk innsats i nærmiljøet og tar vare på og deler gamle tradisjoner med unge i området. Så er det heller lov å være uenig.

Dette skulle egentlig være et innlegg om de fine tingene jeg kjøpte på Fredrikstad Strikkefestival i helgen, (jeg har omtrent bare snudd i døra hjemme og spurta tilbake til Østfold igjen) og de spennende historiene rundt de, så her kommer den delen også:

 Mohairgarn fra Onsøygeiter! De tre hvite hespene er rett fra gården Ørmen Nordre, og de fargede er mohairgarn fra norske geiter spunnet på telespinn. Les mer om dette her:  Levende Landliv

Mohairgarn fra Onsøygeiter! De tre hvite hespene er rett fra gården Ørmen Nordre, og de fargede er mohairgarn fra norske geiter spunnet på telespinn. Les mer om dette her: Levende Landliv

 Dette ble en juvel idet jeg fikk sauetegning av barnebarnet til Carol som eide sauene garnet er spunnet av. Hvor mange barn husker å tegne med merket i øret? Gammelnorsk spælsaugarn fra Kråkerøy Sheep.

Dette ble en juvel idet jeg fikk sauetegning av barnebarnet til Carol som eide sauene garnet er spunnet av. Hvor mange barn husker å tegne med merket i øret? Gammelnorsk spælsaugarn fra Kråkerøy Sheep.

 Dette er reisegaven til Veronika som måtte bli hjemme og passe butikken ❤ Håndsydd i lin av en dame i Riga (hvis ikke hukommelsen lurer meg.)&nbsp;

Dette er reisegaven til Veronika som måtte bli hjemme og passe butikken ❤ Håndsydd i lin av en dame i Riga (hvis ikke hukommelsen lurer meg.) 

 Fra Projo, det gule skal bli tights og den grønne var bare fin 😉

Fra Projo, det gule skal bli tights og den grønne var bare fin 😉

Innlegget er ikke sponset, bare entusiastisk.

Blogglistenhits

teknikker, strikketips

Å felle inn mot..

Dette er et sånt uttrykk som man møter på ganske ofte i strikkeoppskrifter, og ikke sjeldent uten videre forklaring. Men hva betyr det egentlig?

Fellinger kan lene seg mot høyre, eller venstre. Å felle inn mot' betyr at fellingene lener seg inn mot for eksempel en markør eller en skjøt. Under ermer når man strikker ovenfra og ned er det for eksempel vanlig å felle inn mot en markør. En raglanfelling har også ofte fellinger inn mot markørene.

Men hvordan lager man så disse høyre- og venstrelente fellingene? Og er det egentlig så viktig?

En høyrelent felling er en normal 2 rett sammen.

En venstrelent felling har flere varianter, f.eks vridd rett sammen, ssk (slip-slip-knit) eller ved å ta første masken løs over, strikke en og trekke den løse over den strikkede.

Hvilken av disse fellingene du bruker, og om du må bruke høyre- og venstrefellinger eller kan holde deg på 2 rett sammen hele veien, det er et rent estetisk spørsmål. Det blir riktig uansett. Medmindre du strikker i en struktur, men det er en annen historie.

Jeg personlig foretrekker å ha med både høyre- og venstrelente fellinger, og da bruker jeg ssk, men jukser litt med vridd rett sammen under ermer av og til. 

 

Blogglistenhits

Barnestrikk, Gratisoppskrift, Småstrikk, Ullungenboka

Gratis oppskrift på barnehagevotter

Ullungens votter fra Ullungenboka er perfekte til barnehagebarn; strikkes fort opp på pinne 3,5 og er fine til restegarn. Se også tidligere innlegg om vottegarn

 Trykk på bildet for å laste ned PDFen

Trykk på bildet for å laste ned PDFen

Oppskriften ligger også på Ravelry 

STØRRELSER: 1 år (2 år) 3-4 år (5-6 år)
Omkrets hånd: ca 12,5 cm (13,5 cm) 15,5 cm (16,5 cm)
Lengde hånd: ca 10,5 cm (11 cm) 12 cm (12,5)
PINNER: 3 mm settpinner, 3,5 mm settpinner
STRIKKEFASTHET: 22/10 i glattstrikk

LEGG OPP:

26 (28) 32 (34) m på p 3.

Strikk vrangbord 1r/1vr i 5-6 cm.

Bytt til p 3,5. Strikk 1 omg r og øk 2 m jevnt fordelt.
(= 28 (30) 34 (36) m totalt på p.)

Strikk r ca 2,5 (2,5) 3 (3) cm.

Strikk inn en tråd (helst bomull) over 5 (6) 7 (8) m til tommel.
Sett disse 5 (6) 7 (8) m tilbake på venstre p. Strikk r som vanlig over alle m.
Strikk r ca 6 (6) 6,5 (7,5) cm (eller til det er ca 2 (2,5) 2,5 (2) cm til toppen av langefingeren).

Strl (2 år) og 3-4: Strikk 1 omg r, fell 2 m jevnt fordelt.
(= 28 (28) 32 (36) m totalt på p.)

Alle strl: Strikk 1 omg 2r, 2rsm
(= 21 (21) 24 (27) m igjen på p.)

Strikk 1 omg r.
Strikk 1 omg 1r, 2rsm.
(= 14 (14) 16 (18) m igjen på p.)

Strikk 1 omg r.
Strikk 1 omg 2rsm over alle m.
(= 7 (7) 8 (9) m igjen på p.)

Klipp tråden, træ den gjennom resterende m, Stram og fest.

TOMMEL:

Med p 3,5, plukk opp de 5 (6) 7 (8) m over tommeltråden, og tilsvarende under. Fjern tråden.

Plukk opp 1 m i hver side og strikk disse 2rsm med sidemaskene på første omg.
(= 10 (12) 14 (16) m totalt på p.)

Strikk r ca 2,5 (3) 3,5 (4) cm.

Strikk 1 omg 2rsm over alle m.
(= 5 (6) 7 (8) m igjen på p.)

Strikk 1 omg r.

Klipp tråden, træ den gjennom resterende m, Stram og fest.

upload.jpg

Oppskriften er skrevet av Veronika Schjerverud for Strikkezilla Design og deles med tillatelse.
Husk å spørre om lov før du deler strikkeoppskrifter videre på nett,
de er beskyttet av opphavsretten selv om de er gratis.
At du får plukke epler fra mitt tre betyr ikke at du kan ta med deg treet.

Blogglistenhits

Gratisoppskrift, Småstrikk, egostrikk, Barnestrikk, Tips

Strikkezillas Strikkesokker

Ullsokker.. Det er fint det. Et ordentlig hyggelig ord. Smaker litt av kakao, hytta, skitur, peiskos, høstluft, bestemor og en god bok på en gang. Sånn bokstavelig talt. En sånn basis som alle vil ha. Så her følger en enkel og gratis oppskrift på ullsokker. Det blir ekstra oppfølging med videoer utover høsten, mere bilder og en forkortet oppskrift til de drevne sokkestrikkerne..

.Oppskriften er inngående beskrevet og med nye sokkestrikkere i tankene. Se video nederst i innlegget for forklaring på hælen.
Håper den faller i smak!

Sokkene er strikket fra leggen og ned til tåa, rundt og rundt. med german short rows hæl. Illustrasjonene er vist med settpinner. Jeg bruker ca to timer på en småbarnssokk så ok kjappstrikket :) Størrelser fra 3 m til stor mann, pinne 3,5 og 3 og garn som Perfect, raggegarn, DSA sterk, PT5 sport og så videre.
God høst med varme føtter!

-Tina

Blogglistenhits

Småstrikk, Tips, Ullungenboka

Vottegarn

Hva som er et godt vottegarn er et litt gøy spørsmål - uten noen egentlig fasit!

Til babyer, barn og voksne er det litt forskjellige behov, og du kan oftest slippe unna med restegarn til votter. Til voksne er det jo vel og bra - vi kan bruke omtrent det som passer oss. Alpakka kan loe litt mellom fingrene hvis du svetter mye, superwash er kaldere enn ubehandlet, nylonforsterket kreves kanskje hvis du pleier å slite hull i vottene dine. Ubehandlet ull kan klø for noen.

 Votter i Sterk - merino, alpakka og nylon. Tynne, myke og lette. Akseptert som ikke-kløende.

Votter i Sterk - merino, alpakka og nylon. Tynne, myke og lette. Akseptert som ikke-kløende.

Votter til barn trenger jo åpenbart litt slitestyrke, så nylonforsterket ull er et alternativ, hvis det i tillegg er superwash så du får vasket det i maskin så virker det ganske selvinnlysende, ja?

Men neida, så enkelt er det ikke. For er det noe som blir vått og møkkete på null komme niks så er det jo vottene. Og av klissvåte plagg så er det den ubehandla ulla som er helt suveren på å holde varmen. Det som også skjer når de blir våte er at de tover seg, og dermed blir de faktisk mer slitesterke.

For det er det med ubehandla ull. Ikke alle barns favoritt. Faktisk på kløtoppen. Men det finnes råd! Et alternativ er å håndtove eller tove veldig lett i maskin på forhånd, da blir vottene mykere, tettere og holder fortsatt godt på varme.
Alpakkagarn tover også fort, og er myke med en gang. Kan tove litt vel mye faktisk, så beregn eventuelt en størrelse større.

 Tovavotter i Lanolinull. Tykke og gode til de skikkelig kalde dagene.

Tovavotter i Lanolinull. Tykke og gode til de skikkelig kalde dagene.

Mine preferanser i vottegarn er ubehandla sau. Jeg liker den lettova følelsen inni vottene, og at de holder seg godt og er varme uansett. 3åringens preferanser er tynne, syntet kjøpevotter. Helst de med øyne, men de rosa går også. Mannen liker bare det ene paret han arvet fra faren sin (Jeg gjetter superwashull. Muligens med noe nylon) Tulla digger alt som kan stappes i munnen og skal altså ikke ha alpakka eller fnuggete garn.

Jeg tror faktisk det viktigste er at du strikker (eller kjøper) noe som ungen vil bruke. For vi kan vel være enig om:


De varmeste vottene er de barnet har på seg 


Noen kan lokkes til å ha å på det meste sålenge det er litt pynt på, en fin knapp eller noen dusker eller et fint mønster. Eller selvsagt yndlingsfargene! Knall rosa, solgult, syregrønt, asurblått, flaggrødt.. Barn liker farger!

 Disse var veldig populære! Dessverre var de strikket til lillesøster.. Men til vinteren skal begge to få, og jeg lover å dele oppskriften da!

Disse var veldig populære! Dessverre var de strikket til lillesøster.. Men til vinteren skal begge to få, og jeg lover å dele oppskriften da!

Eller som en av de fine instadamene skrev så fint: "neste år strikker jeg bare votter i gusjebrun! For den fargen får de jo uansett!" (Hvem er du! Jeg husket ikke, og vil så gjerne dele riktig sitat og bilde til)

Vottene er fra Ullungenboka

Blogglistenhits

Antrekksinspirasjon, Barnestrikk, Ullungenboka

Årets Frida

Jeg er i full gang med barnehagestrikken selvsagt - for høststrikk er det beste jeg vet, og jeg strikker det helst hele året!

 Følg med i barnehagestrikkegruppa på facebook for inspirasjon og tips og idèer!

Følg med i barnehagestrikkegruppa på facebook for inspirasjon og tips og idèer!


Jeg har allerede fullført en ribbestrikka bukse (Som jeg må skrive mer om en annen gang, for DEN ble fin den!) og skal nå i gang med en Fridagenser. Hvis jeg noen gang kan bestemme meg for farge. 

 I samarbeid med Fru Kvist har jeg laget garnpakker på Fridagenser med knapper og garn - se mer her på  Fru Kvists hjemmeside

I samarbeid med Fru Kvist har jeg laget garnpakker på Fridagenser med knapper og garn - se mer her på Fru Kvists hjemmeside

 Fjorårets Frida, i Jadegrønn Lerke. Den forsvant i barnehagen :(

Fjorårets Frida, i Jadegrønn Lerke. Den forsvant i barnehagen :(

Jeg hadde tenkt jeg skulle strikke en i Kanel. For Kanel og Bolla = sant. 

Men så kom jeg på hvor rust terracotta egentlig er. Og altså. Den er dødsfin.

 Mener at denne halsen var i Terracotta Lerke. Så fin til grønn!

Mener at denne halsen var i Terracotta Lerke. Så fin til grønn!

Maisgul har jeg ikke prøvd på bolla før, jeg pleier å like de litt varmere fargene på ham, men tulla er til gjengjeld veldig fin i det, så kunne jo planlagt et arvestykke her?

Og olivengrønn er jo vannvittig fint. Det er familiefargen hjemme hos oss, siden alle fire kler den. Jeg har strikket en lett liten lue i lerken før.

 Fridagenseren er i  Ullungenboka  eller enkeltvis  her

Fridagenseren er i Ullungenboka eller enkeltvis her

Blogglistenhits